Od ovog ponedjeljka otvaraju se kina, kazališta, bazeni...

Matija Habljak/PIXSELL
U kinima, kazalištima, bazenima i koncertnim dvoranama jedna je točka zajednička - obavezna distanca od metar i pol. Bazeni će raditi uz jednosatnu pauzu, a kupači će biti i evidentirani
Vidi originalni članak

Već nekoliko tjedana i u Hrvatskoj popuštaju restriktivne mjere uvedene kako bi se spriječilo širenje zaraze korona virusom, a tako je i ovog ponedjeljka od kojeg su opet dopušteni koncerti, kao i predstave i projekcije filmova u kinima, piše 24sata.

Uz to, otvaraju se i bazeni, kao što se i dopuštaju posjeti Domovima za starije.

Velike dvorane poput Arene Zagreb imat će značajno smanjen kapacitet s obzirom na to da je između posjetitelja potrebna distanca od metar i pol. Isto je i u kinima. Osobe ulaze jedna po jedna, a distanca je ista.

Kina ipak imaju nešto jasniju situaciju. Ovaj tjedan kreću s radom uz mjere. Ulazit će jedna po jedna osoba, a u publici će, isto tako, biti obavezan razmak od metar i pol. Takva je situacija i u kazalištima.

Na bazenima će kupači biti evidentirani, bazeni će svaki dan imati jednosatnu pauzu za dezinfekciju istog, a na obaveznu distancu pazit će redari.

Dopušteni su i posjeti Domovima za starije, a normaliziraju se i pomorske linije.

Posjeti joomboos.24sata.hr