Od početka rata u Ukrajini se vjenčalo više od 15 tisuća parova

Ministarstvo pravosuđa Ukrajine/Facebook/Canva
Vjenčali su se brojni parovi, a rođeno je i više od 15 tisuća djece
Vidi originalni članak

Ministarstvo pravosuđa Ukrajine na svojoj je Facebook stranci objavilo da se, u zadnjih mjesec dana (otkad u Ukrajini traje rat) vjenčalo gotovo 15 i pol tisuća parova. No, ova brojka ne uključuje podatke s privremeno okupiranih teritorija Ukrajine i područja na kojima se vodi aktivna borba pa je ona možda i veća, piše 24sata

"Vjerujemo da iskrena ljubav ne smije biti ugušena eksplozijama, da ne smije biti spaljena u požarima, da ju teško topništvo ne može sravniti sa zemljom i da ju rat ne može slomiti", napisali su.

Mladenci su poručili kako se svi nadaju da će se rast broja žrtava zaustaviti, da će ruske trupe odbiti ratovati u Ukrajini i da će se vratiti u svoju državu kako bi Ukrajinci mogli dobiti potrebnu pomoć i kako bi se vratili svojim normalnim životima pod mirnim nebom.

Ministarstvo također napominje da je tijekom mjesec dana rata u Ukrajini rođeno gotovo 15 300 djece no, podaci ne uključuju podatke s privremeno okupiranih teritorija Ukrajine i područja na kojima se vodi aktivna borba pa je ta brojka sigurno i veća. 

"Svim klincima u našoj zemlji želimo što prije da nastave život pod mirnim ukrajinskim nebom i zaborave strahote rata", poručili su.

Posjeti joomboos.24sata.hr