Odlazak legende: U 68. godini preminuo Đorđe Balašević

Marko Prpic/PIXSELL
Hospitaliziran je prije nekoliko dana zbog obostrane upale pluća, a bitku je, danas, nažalost izgubio u 68. godini života...
Vidi originalni članak

Legenadarni kantautor Đorđe Balašević preminuo je u 68. godini, javlja srpski Blic. Prije nekoliko dana primljen je u Infektivnu kliniku zbog upale pluća, piše 24sata.

Prije odlaska u bolnicu, desetak se dana liječio kod kuće sa simptomima upale pluća. Stanje mu se pogoršalo pa je preventivno primljen u beogradsku Infektivnu kliniku.

Imao je simptome slične onima koje izaziva korona virus, no liječniku se javio tek kad su se oni pogoršali. Tada su ustanovili kako boluje od obostrane upale pluća te su ga hitno hospitalizirali, saznaje 24sata.

Blizak izvor nedavno je za srpske medije izjavio kako je Đorđe nakon doručka razgovarao telefonom sa svojom obitelji, a zatim je pričao s liječnicima, s kojima se i našalio. Bio je raspoložen i nije se žalio na tegobe, piše 24sata.

Legendarni je kantautor svoju karijeru započeo prije više od četiri desetljeća u svom srednjoškolskom bendu 'Žetva'. S njima je snimio pjesmu 'U razdeljak te ljubim', a iako se kasnije saznalo da mu pjesma i nije bila osobita draga, upravo ga je ona proslavila.

Glazbeni je put nastavio u sastavu 'Rani mraz' i glazba mu je bila najveća ljubav, iako su njegovi roditelji mislili da je pametnije da se bavi geografijom, za koju se školovao. Ipak, nije odustajao od glazbe, a iza njega ostaju brojni hitovi koje vole i stari i mladi. Od 'Ringišpila', 'Namčora', ' Pa dobro gde si ti', 'Portreta mog života', 'Neki novi klinci', 'Priče o Vasi Ladačkom' do 'Olivere', koju je napisao za svoju najdražu, suprugu Oliveru Balašević.

Olivera i Đorđe u braku su bili više od 30 godina i u braku su dobili troje djece, sina Aleksu i dvije kćeri, Jelenu i Jovanu. Od 2013. godine njihova je obitelj bila bogatija za još dva člana, kada je kći Jelena rodila djevojčice. Osim pjesama koje je prekrasno napisao i izvodio, svoje je riječi pretočio i na papir te je objavio nekoliko knjiga, među kojima su 'Dodir svile' te 'Jedan od onih života'.

Đorđe je otišao tiho, ali njegovi će stihovi zauvijek glasno podsjećati na to koliko je velik bio.

Počivao u miru, legendo...

Posjeti joomboos.24sata.hr