Odličan recept za cookie dough cheesecake pločice

Uživajte u pripremi deserta koji spaja najbolje od dva popularna deserta. Kombinacija hrskavog tijesta za kekse, cheesecake kreme i, naravno, još malo čokolade je savršena kombinacija za početak ovog tjedna. Uživajte u pripremi!
TIJESTO I TOPPING
SASTOJCI
- maslac 375 g
- oštro brašno 190 g
- sol 1 žličica
- soda bikarbona 0,50 žličica
- tamni smeđi šećer 110 g
- šećer 100 g
- jaje 1 kom
- ekstrakt vanilije 1,50 žličica
- čokolada - komadići 230 g
CHEESECAKE NADJEV
SASTOJCI
- krem sir 460 g
- šećer 150 g
- oštro brašno 2 žlica
- kiselo vrhnje 0,33 šalica
- jaje 3 kom
- ekstrakt vanilije 1 žličica
- sol 0,25 žličica
- čokolada - komadići 60 g
POSTUPAK
- Pećnicu zagrij na 175 stupnjeva, rešetku postavi u sredinu pećnice. Kalup za pečenje dimenzija cca 33x23 cm te ga obloži papirom za pečenje koji bi trebalo obilno namastiti maslacem.
- U zdjeli izmiješaj brašno, sol i sodu bikarbonu, piše miss7.
- U drugoj zdjeli (većoj) mikserom na jakoj brzini izmiksaj maslac, smeđi i bijeli šećer dok ne dobiješ laganu, pahuljastu smjesu. Umiksaj jaje i ekstrakt vanilije.
- Dodaj suhe sastojke i miskaj na srednjoj brzini dok se tijesto ne sjedini. Umijesi komadiće čokolade.
- Oko 2/3 tijesta stavi na dno kalupa, ostatak tijesta umotaj u plastičnu foliju i spremi u hladnjak dok ti ne bude trebalo u receptu.
- Tijesto peci dok ne dobije zlaćanu boju, 12- 15 minuta. Treba izgledati blago sirovo.
- Pripremi cheesecake nadjev: U velikoj zdjeli izmiksaj na srednjoj brzini krem sir, šećer, brašno i kiselo vrhnje dok ne dobiješ glatku kremu. Dodaj jaja, ekstrakt vanilije i sol i miksaj dalje dok se sve ne sjedini. Kremu prelij preko tijesta i zagladi vrh.
- Peci zajedno sa cheesecake nadjevom do trenutka dok se nadjev ne počne stvrdnjavati, ali je još uvijek i drhtav, 20-25 minuta.
- Preostalo tijesto koje je bilo u hladnjaku namrvi na mrvice veličine zrna grašna i pospi preko cheesecake nadjeva. nastavi peći dok se nadjev dobro ne stisne, a mrvice na vrhu ne dobiju blijedu zlaćanu boju, dodatnih 15-20 minuta.
- Izvadi iz pećnice i pusti da se ohladi.
- Kad se potpuno ohladi, kolač, koji je još uvijek u plahu, prekrij plastičnom folijom i stavi u hladnjak na minimalno 4 sata, a najbolje preko noći.
- Rastopi čokoladu na pari ili u mirkovalnoj pećnici.
- Kolač izvadi iz pleha te ga prelij rastopljenom čokoladom. Stavi u hladnjak na 15 minuta da se čokolada stisne.
- Nakon toga nareži na kocke i posluži. Uživaj!