Odličan recept za cookie dough cheesecake pločice

Canva/screenshoot/pinterest
Uživajte u pripremi deserta koji spaja najbolje od dva popularna deserta. Kombinacija hrskavog tijesta za kekse, cheesecake kreme i, naravno, još malo čokolade je savršena kombinacija za početak ovog tjedna. Uživajte u pripremi!
Vidi originalni članak

TIJESTO I TOPPING

SASTOJCI

  • maslac 375 g
  • oštro brašno 190 g
  • sol 1 žličica
  • soda bikarbona 0,50 žličica
  • tamni smeđi šećer 110 g
  • šećer 100 g
  • jaje 1 kom
  • ekstrakt vanilije 1,50 žličica
  • čokolada - komadići 230 g

CHEESECAKE NADJEV

SASTOJCI

  • krem sir 460 g
  • šećer 150 g
  • oštro brašno 2 žlica
  • kiselo vrhnje 0,33 šalica
  • jaje 3 kom
  • ekstrakt vanilije 1 žličica
  • sol 0,25 žličica
  • čokolada - komadići 60 g

POSTUPAK

  • Pećnicu zagrij na 175 stupnjeva, rešetku postavi u sredinu pećnice. Kalup za pečenje dimenzija cca 33x23 cm te ga obloži papirom za pečenje koji bi trebalo obilno namastiti maslacem.
  • U zdjeli izmiješaj brašno, sol i sodu bikarbonu, piše miss7.
  • U drugoj zdjeli (većoj) mikserom na jakoj brzini izmiksaj maslac, smeđi i bijeli šećer dok ne dobiješ laganu, pahuljastu smjesu. Umiksaj jaje i ekstrakt vanilije.
  • Dodaj suhe sastojke i miskaj na srednjoj brzini dok se tijesto ne sjedini. Umijesi komadiće čokolade.
  • Oko 2/3 tijesta stavi na dno kalupa, ostatak tijesta umotaj u plastičnu foliju i spremi u hladnjak dok ti ne bude trebalo u receptu.
  • Tijesto peci dok ne dobije zlaćanu boju, 12- 15 minuta. Treba izgledati blago sirovo.
  • Pripremi cheesecake nadjev: U velikoj zdjeli izmiksaj na srednjoj brzini krem sir, šećer, brašno i kiselo vrhnje dok ne dobiješ glatku kremu. Dodaj jaja, ekstrakt vanilije i sol i miksaj dalje dok se sve ne sjedini. Kremu prelij preko tijesta i zagladi vrh.
  • Peci zajedno sa cheesecake nadjevom do trenutka dok se nadjev ne počne stvrdnjavati, ali je još uvijek i drhtav, 20-25 minuta.
  • Preostalo tijesto koje je bilo u hladnjaku namrvi na mrvice veličine zrna grašna i pospi preko cheesecake nadjeva. nastavi peći dok se nadjev dobro ne stisne, a mrvice na vrhu ne dobiju blijedu zlaćanu boju, dodatnih 15-20 minuta.
  • Izvadi iz pećnice i pusti da se ohladi.
  • Kad se potpuno ohladi, kolač, koji je još uvijek u plahu, prekrij plastičnom folijom i stavi u hladnjak na minimalno 4 sata, a najbolje preko noći.
  • Rastopi čokoladu na pari ili u mirkovalnoj pećnici.
  • Kolač izvadi iz pleha te ga prelij rastopljenom čokoladom. Stavi u hladnjak na 15 minuta da se čokolada stisne.
  • Nakon toga nareži na kocke i posluži. Uživaj!


 

Posjeti joomboos.24sata.hr