Okršaj titana: Hrvatska vs. Francuska

foto: Christian Hartmann
Danas je došao dan koji smo svi jako dugo čekali...
Vidi originalni članak

Danas će u 17 sati, posljednju utakmicu Svjetskog prvenstva u Rusiji odigrati Francuska i Hrvatska. Dvoboj između dvije nogometne velesile prenosit će se na ekranima diljem svijeta, a na tisuće i tisuće navijača bodrit će večeras Vatrene. Bit će to doista okršaj titana... dvije reprezentacije koje su isključivo svojim, kako je izbornik Dalić rekao, trudom i marljivošću došle do samog finala

Francuska sve svoje nade i ciljeve, kao i igru okreće oko najboljeg igrača Kyliana Mbappéa, a tu je i N’Golo Kanté. No, Hrvatska odgovara s najboljim veznim igračem na svijetu Lukom Modrićem, te Ivanom Rakitićem koji je u svim utakmicama do sad pokazao kako uopće nemamo razloga sumnjati u njega. 

Ipak, naš put do finala Svjetskog prvenstva bio je veoma trnovit i težak. U svim utakmicama igrali smo produžetke, a protiv Danske i Rusije našu pobjedu su odlučivali penali. Sada nas očekuje izuzetno zahtjevan zadatak protiv puno odmornijih Francuza koji će vrlo vjerojatno zaigrati u istom sastavu kao i protiv Belgie. 

Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez – Pogba, Kante – Mbappe, Griezmann, Matuidi – Giroud

S druge strane, izbornik Dalić svjestan je kako igrači nisu odmorni, no izjavio je sljedeće: 

- Sutra je finale SP-a i jednostavno igrači znaju što je to, a velika stvar koja me veseli je što će svi naši igrači reći ako nisu spremni. Stvorili smo takav odnos da će oni to sigurno reći ako nisu na 100 posto. Znaju koliko je ulog. Mi nismo inzistirali na treningu jer mi više nemamo što trenirati, sve smo istrenirali, sve znamo i potrebniji nam je odmor. Imamo nekih sitnih problema i nadam se da ćemo to riješiti. Ako i ne riješimo, nisam zabrinut, imamo igrača koji ih mogu zamijeniti - rekao je Dalić. 

Prema tome, pretpostavljamo kako će naša reprezentacija zaigrati u sljedećem sastavu. 

Subašić – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić – Rakitić, Brozović – Rebić, Modrić, Perišić – Mandžukić

Što misliš tko će pobijediti u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji? 

"Stigao nam je novi broj JoomBoos VideoStar magazina. Ljetno izdanje magazina donosi ti mnoštvo zanimljivih tema i intervjua s našim YouTuberima te super poklone - originalne tetovaže kakve imaju naši YouTuberi.

A ako i ti želiš imati originalnu majicu iz spota navijačke himne, kupi ih na  ŽUTI KLIK. Cijena majice je 120 kuna."

 

Posjeti joomboos.24sata.hr