Omiljena knjiga 'Dnevnik Pauline P' postaje film!

Fran Hitrec/24sata/Mozaik Knjiga
Prije par dana krenulo je snimanje zimskog dijela dugometražnog dječjeg igranog filma 'Dnevnik Pauline P.', prema istoimenoj dječjoj knjizi autorice Sanje Polak i u režiji Nevena Hitreca
Vidi originalni članak

Svi se s nostalgijom sjećamo knjige "Dnevnik Pauline P.", autorice Sanje Polak, koju smo s oduševljenjem čitali u školi i izvan nje. Uskoro ćemo Paulinu moći gledati i na malim i velikim ekranima jer dobiva svoj film, piše Hrvatski audiovizualni centar.

Ljudi koji stoje iza ovog filmskog projekta su Dora Delbianco kao glavna scenaristica filma, Ivan Turković-Krnjak kao koscenarist, Jure Bušić kao producent filma, Dragan Marković direktor fotografije, Tajana Čanić kao scenografkinja, Ivana Zozoli Vargović kao kostimografkinja, Snježana Gorup kao majstorica maske, a izvršni producent je Hrvoje Habeković.

Glavni glumci koji će utjeloviti naše omiljene likove iz djetinjstva su Katja Matković, koja je između 300-tinjak djece s audicije odabrana da igra baš Paulinu, Aria Dunda, Tom Rushaidat, Borko Perić, Judita Franković Brdar i Igor Kovač.

Radnja filma se temelji na istoimenoj knjizi koja opisuje svakodnevicu djevojčice Pauline, njenih prijatelja i obitelji. Podijeljena je po mjesecima, baš onako kako u knjizi ova 'desetogodišnjakinja' bilježi događaje iz svog neobično-običnog života.

Kako piše Mozaik knjiga, Sanja Polak je oduševljena time što će njezini junaci koje je oživjela u knjizi, sada oživjeti i na filmskom platnu.

"Dug je i trnovit put od ideje do ostvarenja. Kad se sjetim početka prije četvrt stoljeća i današnje večernje vijesti o odobrenju sredstava za snimanje filma pomislim: Teško je i može se. Vrijedi živjeti svaki božji dan, biti strpljiv, marljiv, uporan i vjeran istini, dobroti i ljepoti. Hvala Umjetničkom vijeću Hrvatskoga audiovizualnog centra što je prepoznalo vrijednost projekta filmskog stvaralaštva prema književnom djelu za djecu. Hvala produkcijskoj kući Jaka i gospodinu Juri Bušiću na želji da snimi film po mojoj knjizi. Hvala scenaristici Dori Delbianco i redatelju Nevenu Hitrecu na čitanju moje knjige i daljnjem umjetničkom radu nakon čitanja. Ovo je početak novog putovanja Paulinske priče. Putovanje će biti izazovno, zanimljivo i vjerujem s uspješnim ishodom. Onim kad se nakon odjave filma požali što piše “KRAJ” i poželi pogledati još jednom. Veselim se što će djeca dobiti novi hrvatski dugometražni film“, poručila je Sanja.

Tko jedva čeka pogledati ovaj film i vratiti se u djetinjstvo?

 

JESI LI TI NOVA TIKTOK ZVIJEZDA? PRIJAVI SE! #zapaliinternet

Posjeti joomboos.24sata.hr