Omiljeni desert iz bakine riznice: Pita s jabukama

canva
Ovo je klasik kojem se vraćamo svake jeseni
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 600 g brašna
  • 300 g maslaca
  • 2 žumanjka
  • 1 žlica ruma
  • Šećer
  • Cimet
  • 3-4 žlice mlijeka
  • Narezane jabuke
  • Mljeveni orasi

Priprema:

Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto i pustite ga da odstoji. 

Nakon što je tijesto 'odmorilo', prerežite ga na pola i razvaljajte tanko. Jednu polovicu prebacite u namašćeni lim za pečenje, pospite samljevenim orasima i po tom posložite narezane jabuke. Začinite šećerom i cimetom, dodajte još oraha pa poklopite drugom polovicom tijesta.

Pecite na 180 stupnjeva dok ne porumeni.

Originalni recept možete pronaći ovdje.

Posjeti joomboos.24sata.hr