Opsjednut s oružjem: Upao je u školu i pobio 17 ljudi

Instagram@nyjetscoverage
U srijedu na Valentinovo, Amerikanac Nikolaus Cruz (19) upao je u svoju staru školu i počeo ubijati
Vidi originalni članak

Your browser doesn’t support HTML5 video

 

Dok su školom u jugoistočnoj Floridi  letjeli meci, učenici su vrištali, jecali i psovali. Pokušavali su se sakriti ispod klupa, u ormare, gdje god da su vidjeli zaklon trčali su prema njemu. 

Nikolaus Cruz (19) hladnokrvno je ušao u školu Marjory Stoneman Douglas u gradu Parklandu iz koje je zbog ponašanja bio izbačen. Izvukao je poluautomatsku pušku za koju je imao dozvolu i počeo ubijati. Ubio je 17 ljudi, djece i odraslih, a nagađa se da bi broj ozlijeđenih mogao popeti na 50. Napadač je navodno sa sobom imao i dimne bombe i gas masku. 

Najprije je aktivirao protupožarni alarm kako bi svi učenici izašli na hodnik i počeo svoj krvavi pohod. Mnogi učenici ništa nisu posumnjali, pogotovo jer su nekoliko sati ranije već imali protupožarnu vježbu.

- Instinktivno smo izašli van iz učionica. Imali smo vježbe ranije - kazao je David, jedan od učenika škole.

Većina učenika držala su se plana evakuacije u slučaju požara, pa su krenuli prema glavnom izlazu.

- Upali smo u ogroman val ljudi koji su svi išli u istom smjeru. Onda nas je sve zaustavio domar. Rekao je da ne smijemo tamo jer smo krenuli u smjeru napadača. On je bio naš heroj - kazao je David.

 - Dvije minute nakon alarma, začula se pucnjava. Bježao sam prema izlazu, a u jednom sam trenutku vidio tri tijela u velikoj lokvi krvi. Nisu se micali, krvi je bilo posvuda - kazao je učenik Geovanni Vilsant (15).

Policija je ubrzo opkolila školu. Mnoga djeca ostala su zarobljena unutra, skrivajući se po učionicama i ormarima. Očajni roditelji čekali su ih blizu škole, policija im nije dala da se približe. Očajni i prestravljeni učenici slali su oproštajne poruke roditeljima.

- Ako ne preživim, želim ti reći da vas volim i hvala vam za sve što ste učinili za mene - napisala je učenica Sarah svojim roditeljima.

Roditelji nisu mogli doći do svoje djece, a u panici i prestravljenosti slali su im poruke da se prave mrtvi ako vide napadača.

 

Iz škole je Nikolaus navodno izašao skrivajući se među drugim učenicima dok su ih evakuirali, a uhitili su ga sat-dva nakon masakra u mjestu blizu Coral Springsa.

Nikolaus Cruz je u školi bio poznat kao problematično dijete, rekli su svjedoci pokolja lokalnim novinarima. Cruza je jedan od učenika opisao kao "samotnjaka" koji je prije nekoliko mjeseci napustio školu i nakon majčine smrti se preselio na sjever države,  a uzdržavao se radeći kao blagajnik u jednoj trgovini u kojoj kažu da je bio uzoran zaposlenik. 

Cruz je navodno prošao i vojnu obuku, a. za poluautomatsku pušku kojom je izveo masakr kupio je legalno te je za nju imao dozvolu.

Njegova opsjednutost oružjem bila je vidljiva i prije izbacivanja iz škole, a da je riječ o potencijalno opasnom mladiću moglo se vidjeti i na njegovim objavama na društvenim mrežama, na kojima se fotografirao s raznim oružjem.

Jesi li već kupio novi broj omiljenog JoomBoos Videostar magazina? Brzo jer je upravo na kioscima

MEGA POKLON:  Uz novi JoomBoos magazin dobivaš  na dar i prvi youtuberski kalendar! Fotkaj se s prvim youtuberskim kalendarom i objavi fotku na Instagramu uz #videostarmagazin. Najkreativniji će osvojiti JoomBoos jastuk ili majicu ISTI SAN!  

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)

 

Posjeti joomboos.24sata.hr