Osvježavajući keto tiramisu savršen za ljetne dane

Ivica Galovic/PIXSELL, Canva
Donosimo vam recept za keto tiramisu koji će postati vaša omiljena ljetna slastica. Uživajte!
Vidi originalni članak

SASTOJCI:

ZA BISKVIT:

  • 4 velika jaja
  • šalica eritrola u prahu
  • 80 g rastopljenog maslaca
  • čajna žlica praška za pecivo
  • 140 g (šalica i pol) bademovog brašna.

KREMA OD MASCARPONEA:

  • 2 šalice tučenog vrhnja
  • šalica mascarponea
  • 4 žlice eritrola u prahu

ZA PRELJEV:

  • šalica kave
  • 4 žlice kakaa u prahu

PRIPREMA:

BISKVIT:

  1. Zagrijte pećnicu na 175°C. Odvojite bjelanjke od žumanjaka i stavite ih u dvije odvojene posude. Od bjelanjaka uz pomoć miksera  istucite čvrsti snijeg, piše miss7.
  2. U žumanjke dodajte zaslađivač i tucite dok smjesa ne postane blijedo žuta. Dodajte otopljeni maslac i prašak za pecivo i izmiješajte. Na kraju dodajte bademovo brašno i ponovno miješajte dok se dobro ne sjedini.
  3. Špatulom, nježnim pokretima, lagano umiješajte bjelanjke u smjesu.
  4. Namastite posudu za pečenje 23 x 33 cm ili je obložite papirom za pečenje. Žlicom umiješati tijesto. Pecite 10 do 15 minuta.
  5. Ostavite da se hladi tri sata i izvaditi je iz pleha.

MASCARPONE KREMA:

  1. Tucite vrhnje dok ne očvrsne.
  2. U drugoj posudi umutiti mascarpone i dodati zaslađivač.
  3. Silikonskom lopaticom izmiješajte vrhnje i mascarpone nježnim pokretima.

ZAVRŠETAK I POSLUŽIVANJE:

  1. Ulijte kavu u duboku posudu.
  2. Narežite biskvit na kocke i umočite ih u kavu i poredajte na tanjur.
  3. Premažite slojem mascarpone kreme.
  4. Zatim dodajte još jedan sloj biskvita umočenog u kavu i prekrijte ga drugim slojem kreme.
  5. Ukrasite kakaom i ostavite u hladnjaku najmanje 3 sata.
Posjeti joomboos.24sata.hr