Osvježavajući recept: Torta s grčkim jogurtom
Lagana torta s grčkim jogurtom sve je što ti treba ovoga ljeta. Popis sastojaka za pripremu ove torte je kratak, a priprema je vrlo jednostavna. Najbolje ju je servirati uz sezonsko voće!
SASTOJCI
- grčki jogurt 500 ml
- šećer 100 g
- sol 1 prstohvat
- jaje 2 kom
- ekstrakt vanilije 2 žličica
- gustin (kukuruzni škrob) 1 žlica
- graham krekeri 10 kom
- bademovo mlijeko 3 žlica
POSTUPAK
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Obloži kalup za tortu promjera (18 ili 20 cm) papirom za pečenje ili ga dobro namasti, piše miss7.
- Graham krekere grubo samelji pa ih pomiješaj s bademovim mlijekom. Smjesu ravnomjerno rasporedi po dnu kalupa.
- Izmiksaj jaja sa šećerom pa dodaj jogurt i vaniliju. U glatku, pahuljastu smjesu na kraju dodaj prstohvat soli i kukuruzni škrob.
- Prelij preko pripremljene baze pa zagladi. Peci 30 do 40 minuta.
- Znat ćeš da je gotov kad poprimi zlatnu boju i rubovi se počnu odvajati od kalupa, ali centar još uvijek bude, u nedostatku prikladnog izraza, želatinozan.
- Pusti da odstoji barem 2 sata u hladnjaku prije rezanja, a najbolje preko noći. U slast!