Osvježavajući recept: Torta s grčkim jogurtom

Ivica Galovic/PIXSELL, Canva
Lagana torta s grčkim jogurtom sve je što ti treba ovoga ljeta. Popis sastojaka za pripremu ove torte je kratak, a priprema je vrlo jednostavna. Najbolje ju je servirati uz sezonsko voće!
Vidi originalni članak

SASTOJCI

  • grčki jogurt 500 ml
  • šećer 100 g
  • sol 1 prstohvat
  • jaje 2 kom
  • ekstrakt vanilije 2 žličica
  • gustin (kukuruzni škrob) 1 žlica
  • graham krekeri 10 kom
  • bademovo mlijeko 3 žlica

POSTUPAK

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Obloži kalup za tortu promjera (18 ili 20 cm) papirom za pečenje ili ga dobro namasti, piše miss7
  2. Graham krekere grubo samelji pa ih pomiješaj s bademovim mlijekom. Smjesu ravnomjerno rasporedi po dnu kalupa.
  3. Izmiksaj jaja sa šećerom pa dodaj jogurt i vaniliju. U glatku, pahuljastu smjesu na kraju dodaj prstohvat soli i kukuruzni škrob.
  4. Prelij preko pripremljene baze pa zagladi. Peci 30 do 40 minuta.
  5. Znat ćeš da je gotov kad poprimi zlatnu boju i rubovi se počnu odvajati od kalupa, ali centar još uvijek bude, u nedostatku prikladnog izraza, želatinozan. 
  6. Pusti da odstoji barem 2 sata u hladnjaku prije rezanja, a najbolje preko noći. U slast!


 

Posjeti joomboos.24sata.hr