Ova kremasta tjestenina s gljivama idealna je za jesen

Canva
Tjestenine su odličan izbor za one dane kad nemate puno vremena za pripremu ručka, a jede vam se nešto ukusno
Vidi originalni članak

Ova kremasta tjestenina s gljivama je pravi jesenski klasik za svaki dan!

Sastojci:

  • 450 g tjestenine
  • 1 žlica maslaca
  • 400 g šampinjona
  • 100 g sitno sjeckane pancete
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 250 ml suhog bijelog vina
  •   4 žlice kiselog vrhnja
  • 40 g parmezana
  • 2 žlice peršina
  • sol, papar

Priprema:

Tjesteninu skuhaj al dente, prema uputama na pakiranju. 

Otopi maslac u tavi na srednje jakoj vatri. Dodaj nasjeckani luk, a nakon 2 minute i protisnuti češnjak. Dinstaj i povremeno promiješaj. 

Dodaj sitno sjeckanu slaninu. Kada se luk zastakli, a panceta pusti masnoću, dodaj gljive koje si očistila i narezala na ploške.

Prži 10-ak minuta dok tekućina ne ispari, a gljive ne omekšaju. Ulij vino i kuhaj dok alkohol ne ispari. Kad ispari, dobro promiješaj pa makni s vatre. Posoli i popapri prema ukusu.

Dodaj skuhanu tjesteninu i nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala, vrhnje, sitno ribani parmezan i dvije žlice nasjeckanog peršina.

Sve polako promiješaj i, prema potrebi, dodaj još soli. Makni s vatre i posluži toplo - s još malo parmezana. 

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.

Posjeti joomboos.24sata.hr