Ova kremasta tjestenina s gljivama idealna je za jesen
Ova kremasta tjestenina s gljivama je pravi jesenski klasik za svaki dan!
Sastojci:
- 450 g tjestenine
- 1 žlica maslaca
- 400 g šampinjona
- 100 g sitno sjeckane pancete
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 250 ml suhog bijelog vina
- 4 žlice kiselog vrhnja
- 40 g parmezana
- 2 žlice peršina
- sol, papar
Priprema:
Tjesteninu skuhaj al dente, prema uputama na pakiranju.
Otopi maslac u tavi na srednje jakoj vatri. Dodaj nasjeckani luk, a nakon 2 minute i protisnuti češnjak. Dinstaj i povremeno promiješaj.
Dodaj sitno sjeckanu slaninu. Kada se luk zastakli, a panceta pusti masnoću, dodaj gljive koje si očistila i narezala na ploške.
Prži 10-ak minuta dok tekućina ne ispari, a gljive ne omekšaju. Ulij vino i kuhaj dok alkohol ne ispari. Kad ispari, dobro promiješaj pa makni s vatre. Posoli i popapri prema ukusu.
Dodaj skuhanu tjesteninu i nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala, vrhnje, sitno ribani parmezan i dvije žlice nasjeckanog peršina.
Sve polako promiješaj i, prema potrebi, dodaj još soli. Makni s vatre i posluži toplo - s još malo parmezana.
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.