Ova mama sinu zvala policiju jer nije bio dobar u školi

reuters/pixsell/CANVA
Samohrana majka iz Amerike odlučila je poduzeti prilično drastične odgojne mjere kada je saznala da njen sin ometa nastavu te da ne poštuje svoju učiteljicu
Vidi originalni članak

Jedna samohrana majka iz Amerike imala je prilično zanimljivu metodu kako bi svog sina naučila lijepom ponašanju i tome da mora poštovati starije. Naime, kako piše YourTango, majka Chiquita Hill saznala je da je njen sin Sean u školi bio prilično nepristojan i da nije obraćao pažnju na nastavi, a kada ga je učiteljica upozorila na njegovo ponašanje, bio je zločest i prema njoj. 

Chiquita se, zbog ovoga, prilično zabrinula za budućnost svog sina pa je, kako bi spriječila daljnju 'štetu', odlučila poduzeti određene mjere. 

"Znala sam da ga moram šokirati", ispričala je Chiquita koja je, nakon razgovora s učiteljicom, pozvala svoju lokalnu policiju i objasnila im u kakvoj se situaciji nalazi te ih zamolila za pomoć. Policija njenu zamolbu nije odbila i odlučili su joj pomoći. 

Chiquita je isplanirala da policija dođe u njeno dvorište i lažno uhiti sina zbog njegove tvrdoglavosti i nepoštovanja prema drugima u njegovoj učionici. No, Sean joj nije povjerovao.

"Sean mi nije vjerovao. Kada su se pojavili na vratima, tek onda je shvatio", ispričala je majka.

Policajci su uhitili Seana i 'strpali' ga u policijski auto te su se trudili da sve izgleda što realnije i da on zaista pomisli kako ide u zatvor.

Sean je bio u automobilu pet minuta prije nego li su ga pustili. Nakon toga je plačući otrčao u kuću pa se policajcima ispričao zbog svog ponašanja i obećao im je kako će se puno bolje ponašati i u školi i kod kuće. 

"Željela sam svom sinu dokazati da se ovakve stvari događaju ako si bezobrazan i nepristojan. To se događa kada loši ljudi rade loše stvari", ispričala je Chiquita. 

Ubrzo nakon što je izašao ovaj video, komentari su se počeli nizati. Jedni smatraju kako je ovo učinkovita metoda i u tome ne vide ništa loše dok drugi smatraju kako bi ovo moglo loše utjecati na Seanovo mentalno zdravlje i na njegovu budućnost.

Što vi mislite o ovoj metodi? 

 

POGLEDAJTE TRAILER PRVE EPIZODE SERIJE 'THE OUTSIDERS'!

Posjeti joomboos.24sata.hr