Ovaj cheesecake od kesten pirea baš podsjeća na jesen

dadine.cheesecakes/instagram
Ako ovog vikenda želite napraviti neki pravi, jesenski desert, ali vam nedostaje inspiracije, na pravom ste mjestu jer vam u nastavku donosimo recept za cheesecake s kesten pireom i čokoladom koji će vas u potpunosti oduševiti i 'prebaciti' u jesensko raspoloženje
Vidi originalni članak

Sastojci: 

Za biskvit

  • 150 g čokolade
  • 3 jaja
  • 65 g maslaca
  • 4 žlice šećera
  • Žlica brašna
     

Za kremu

  • 340 g mascarponea
  • 2 žlice šećera
  • 4 dl slatkog vrhnja
  • 150 g tamne čokolade 
  • 150 g kesten pirea

Priprema: 

Za biskvit čokoladu i maslac otopite na pari. Nakon toga, žumanjke pjenasto umutite sa šećerom pa u to umiješajte otopljenu čokoladu i žlicu brašna. Zatim, kako piše Miss7, bjelanjke umutite u čvrsti snijeg pa ga lagano umiješajte u smjesu s čokoladom.

Dobivenu smjesu ulijte u okrugli kalup koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i pecite oko pola sata u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva.

Dok se biskvit peče, napravite kremu. Izmiksajte mascarpone i šećer pa dodajte čvrsto tučeno slatko vrhnje. Dobivenu smjesu podijelite na dva dijela. U jedan dio dodajte čokoladu koju ste prethodno otopili na pari, a u drugi dodajte kesten pire. 

Kada je biskvit pečen, ostavite ga da se ohladi pa preko njega premažite kremu s čokoladom i stavite u zamrzivač na pola sata pa nakon toga preko prve kreme stavite i kremu s kesten pireom.

Dobivenu tortu ostavite u hladnjaku na nekoliko sati, najbolje preko noći pa poslužite.

Uživajte u ovom jesenskom desertu!

Posjeti joomboos.24sata.hr