Ovaj cheesecake od kesten pirea baš podsjeća na jesen
Sastojci:
Za biskvit
- 150 g čokolade
- 3 jaja
- 65 g maslaca
- 4 žlice šećera
- Žlica brašna
Za kremu
- 340 g mascarponea
- 2 žlice šećera
- 4 dl slatkog vrhnja
- 150 g tamne čokolade
- 150 g kesten pirea
Priprema:
Za biskvit čokoladu i maslac otopite na pari. Nakon toga, žumanjke pjenasto umutite sa šećerom pa u to umiješajte otopljenu čokoladu i žlicu brašna. Zatim, kako piše Miss7, bjelanjke umutite u čvrsti snijeg pa ga lagano umiješajte u smjesu s čokoladom.
Dobivenu smjesu ulijte u okrugli kalup koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i pecite oko pola sata u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva.
Dok se biskvit peče, napravite kremu. Izmiksajte mascarpone i šećer pa dodajte čvrsto tučeno slatko vrhnje. Dobivenu smjesu podijelite na dva dijela. U jedan dio dodajte čokoladu koju ste prethodno otopili na pari, a u drugi dodajte kesten pire.
Kada je biskvit pečen, ostavite ga da se ohladi pa preko njega premažite kremu s čokoladom i stavite u zamrzivač na pola sata pa nakon toga preko prve kreme stavite i kremu s kesten pireom.
Dobivenu tortu ostavite u hladnjaku na nekoliko sati, najbolje preko noći pa poslužite.
Uživajte u ovom jesenskom desertu!