Ovaj čokoladni biskvit ima samo 100 kalorija po kriški

canva
Za izradu ovog kolača nisu potrebni mikseri ili kuhinjska oprema - samo jedna zdjela i žlica za miješanje. Navedeni sastojci su za jedan kolač (osam kriški) pa ga po potrebi udvostručite ili utrostručite.
Vidi originalni članak

Sastojci

  • 1/2 šalice višenamjenskog bezglutenskog brašna
  • 1 šalica zaslađivača po izboru npr. eritrol
  • 1/4 šalice kakaa u prahu
  • čajna žlica praška za pecivo
  • 1/2 čajne žlice soli
  • žlica jabučnog ocata
  • čajna žlica ekstrakta vanilije
  • 6 žlica nezaslađene kaše od jabuka
  • šalica vode

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva C. Obložite kalup za pečenje od 20 cm papirom za pečenje i ostavite sa strane.

U velikoj zdjeli za miješanje pomiješajte brašno, granulirani zaslađivač, kakao prah, sodu bikarbonu i sol i dobro promiješajte. Dodajte ekstrakt vanilije, jabučni ocat i nezaslađenu kašu od jabuka i dobro promiješajte.

Prelijte vodom do vrha i miješajte dok se potpuno ne sjedini. Prebacite tijesto za kolač u obloženu kalup i pecite 25-30 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista.

Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi u kalupu za tortu 10 minuta, prije nego što ga pažljivo prebacite na rešetku da se potpuno ohladi. Kad se ohladi, po želji zamrznite ili ga premažite kremom po želji.

CIJELI RECEPT POGLEDAJTE OVDJE!

Posjeti joomboos.24sata.hr