Džin & tonik cheesecake za slastičarske neznalice

Pixabay
Donosimo ti recept za osvježavajući cheesecake s omiljenim pićem!
Vidi originalni članak

Danas je svjetski dan džina pa smo ti pronašli recept za jednostavan cheesecake koji je gotov u pola sata! Uslast, ili da kažemo uzdravlje!

via GIPHY

SASTOJCI:

250g Digestive ili Petit Beurre keksiju

100mg istopljenog maslaca

600g sira

100g šećera u prahu

1 limeta (sok i izribana kora)

50ml džina

280ml vrhnja

250ml džina i tonika

2 žličice šećera u prahu

1 limun (polovica izrezana, polovica iscijeđena)

via GIPHY

PRIPREMA:

1. Stavi kekse u plastićnu vrećicu pa ih izmrvi. Prebaci ih u zdjelu i polij istopljenim maslacem. Dobro promiješaj smjesu pa je prebaci u lim na koji prethodno trebaš staviti papir za pečenje. Smjesu čvrsto pritisni uz dno, a onda ostavi u hladnjaku oko sat vremena.

2. Šećer u prahu, vrhnje i koru limete stavi u posudu i dobro izmješaj mikserom. Dodaj džin i vrhnje dok se smjesa u potpunosti ne poveže. Smjesu iz posude prebaci u lim za pečenje i dobro izravnaj.

3. Ulij džin u tavu i dodaj mu sok limuna i šećer u prahu. Neka smjesa vrije u tavi oko 3-4 minute dok ne postane sirup. Rashladi pa dodaj sok limete i komadiće limuna.

4. Prije posluživanja cheescake 'zalij' sirupom i na vrh dodaj komadiće limuna, piše goodfood.

via GIPHY

 

Javi nam je li cheescake bio uspješan!

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

Posjeti joomboos.24sata.hr