Džin & tonik cheesecake za slastičarske neznalice
Danas je svjetski dan džina pa smo ti pronašli recept za jednostavan cheesecake koji je gotov u pola sata! Uslast, ili da kažemo uzdravlje!
SASTOJCI:
250g Digestive ili Petit Beurre keksiju
100mg istopljenog maslaca
600g sira
100g šećera u prahu
1 limeta (sok i izribana kora)
50ml džina
280ml vrhnja
250ml džina i tonika
2 žličice šećera u prahu
1 limun (polovica izrezana, polovica iscijeđena)
PRIPREMA:
1. Stavi kekse u plastićnu vrećicu pa ih izmrvi. Prebaci ih u zdjelu i polij istopljenim maslacem. Dobro promiješaj smjesu pa je prebaci u lim na koji prethodno trebaš staviti papir za pečenje. Smjesu čvrsto pritisni uz dno, a onda ostavi u hladnjaku oko sat vremena.
2. Šećer u prahu, vrhnje i koru limete stavi u posudu i dobro izmješaj mikserom. Dodaj džin i vrhnje dok se smjesa u potpunosti ne poveže. Smjesu iz posude prebaci u lim za pečenje i dobro izravnaj.
3. Ulij džin u tavu i dodaj mu sok limuna i šećer u prahu. Neka smjesa vrije u tavi oko 3-4 minute dok ne postane sirup. Rashladi pa dodaj sok limete i komadiće limuna.
4. Prije posluživanja cheescake 'zalij' sirupom i na vrh dodaj komadiće limuna, piše goodfood.
Javi nam je li cheescake bio uspješan!