Ovaj mljac crumble od trešanja baš paše uz sladoled
Ljeto je, a ljetni deserti su nam jedan od dražih dijelova ovog godišnjeg doba. Još kad ih možemo jesti uz sladoled - to je pun pogodak! A ovaj crumble od trešanja savršeno paše uz sladoled od vanilije. Evo kako ga pripremiti
Sastojci za nadjev:
- 1 kg svježih trešanja (otkoštenih)
- 50 g šećera
- 1 limun
- pola žličice ekstrakta vanilije
Sastojci za crumble:
- 150 g glatkog brašna
- 100 g hladnog maslaca
- pola žličice soli
- 70 g smeđeg šećera
- 100 g zobenih pahuljica
- 40 g listića badema
Priprema:
1. Pomiješajte trešnje sa šećerom, ekstraktom vanilije te sokom i koricom limuna. Premjestite ih u posudu za pečenje premazanu s malo maslaca.
2. Glatko brašno i hladni maslac izradite rukama u mrvičastu smjesu pa dodajte preostale sastojke. Nakon kratkog miješanja, rasporedite dobiveno tijesto preko trešanja.
3. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva. Crumble bi trebao biti gotov za oko pola sata. Najbolje ga je poslužiti dok je još topao uz kuglicu sladoleda od vanilije!
Originalni recept pronađite na Miss Gastro.