Ovaj recept za cake popse će vas sigurno oduševiti
Sastojci:
- glatko brašno 125 g
- šećer kristal 200 g
- kakao prah 30 g
- žličica soda bikarbone
- prstohvat soli
- suncokretovo ulje 120 ml
- jaje 2 kom
- ekstrakt vanilije 1 žličica
- voda 120 ml
- maslac 80 g
- šećer u prahu 100 g
- kakao prah 40 g
- slatko vrhnje 3 žlica
- ekstrakt vanilije jedna žlica
- tamna čokolada 700 g
- žličica soli
Priprema:
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva, a kalup za tortu promjera 25 cm namasti i obloži papirom za pečenje.
U jednoj posudi pomiješaj brašno, šećer, kakao, sodu i sol. U drugoj umuti jaja, ulje i ekstrakt vanilije. Sjedini sastojke, dodaj vruću vodu i miješaj dok se ne povežu.
Prelij tijesto u kalup i peci 25-30 minuta. Provjeri čačkalicom sredinu; ako nema mrvica, izvadi biskvit iz pećnice i pusti da se hladi.
Za to vrijeme napravi kremu. Izmiksaj maslac pa mu dodaj šećer u prahu, kakao, vrhnje i ekstrakt vanilije. Miksaj otprilike 3 minute, dok se svi sastojci ne sjedine.
Ohlađeni biskvit razmrvi i dobro ga pomiješaj s pripremljenom kremom. Upotrijebi jušnu žlicu kao mjerni instrument i oblikuj 40-ak jednakih kuglica. Rasporedi ih po limu obloženom papirom za pečenje i stavi ih u hladnjak na sat vremena.
Rastopi čokoladu na pari ili u mikrovalnoj i pripremi dodatke po izboru u malim posudicama. Svaku kuglicu nabodi na štapić, umoči u čokoladu i pospi ih dodatkom po izboru.
Rasporedi sve cake pops po istom limu obloženom papirom za pečenje i čuvaj ih u hladnjaku do serviranja.
Originalni recept možeš pronaći na missgastro.