Ovaj recept za cake popse će vas sigurno oduševiti

canva
Ovo je jedini recept za cake pops koji trebaš
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • glatko brašno 125 g
  • šećer kristal 200 g
  • kakao prah 30 g
  • žličica soda bikarbone 
  • prstohvat soli 
  • suncokretovo ulje 120 ml
  • jaje 2 kom
  • ekstrakt vanilije 1 žličica
  • voda 120 ml
  • maslac 80 g
  • šećer u prahu 100 g
  • kakao prah 40 g
  • slatko vrhnje 3 žlica
  • ekstrakt vanilije jedna žlica
  • tamna čokolada 700 g
  • žličica soli

Priprema:

Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva, a kalup za tortu promjera 25 cm namasti i obloži papirom za pečenje.

U jednoj posudi pomiješaj brašno, šećer, kakao, sodu i sol. U drugoj umuti jaja, ulje i ekstrakt vanilije. Sjedini sastojke, dodaj vruću vodu i miješaj dok se ne povežu.

Prelij tijesto u kalup i peci 25-30 minuta. Provjeri čačkalicom sredinu; ako nema mrvica, izvadi biskvit iz pećnice i pusti da se hladi.

Za to vrijeme napravi kremu. Izmiksaj maslac pa mu dodaj šećer u prahu, kakao, vrhnje i ekstrakt vanilije. Miksaj otprilike 3 minute, dok se svi sastojci ne sjedine.

Ohlađeni biskvit razmrvi i dobro ga pomiješaj s pripremljenom kremom.  Upotrijebi jušnu žlicu kao mjerni instrument i oblikuj 40-ak jednakih kuglica. Rasporedi ih po limu obloženom papirom za pečenje i stavi ih u hladnjak na sat vremena.

Rastopi čokoladu na pari ili u mikrovalnoj i pripremi dodatke po izboru u malim posudicama. Svaku kuglicu nabodi na štapić, umoči u čokoladu i pospi ih dodatkom po izboru. 

Rasporedi sve cake pops po istom limu obloženom papirom za pečenje i čuvaj ih u hladnjaku do serviranja.

Originalni recept možeš pronaći na missgastro.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr