Ovaj recept za tres leches nas je oduševio

Canva
Kolač tres leches je sočan, ukusan i jednostavan
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g glatkog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 500 ml mlijeka
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 300 ml kondenziranog mlijeka
  • dodatno - za premazivanje - vrhnje za šlag

Priprema:

Za biskvit odvojiti bjelanjke i žumanjke. Umiksaj bjelanjke u čvrst snijeg, a potom postepeno dodaj šećer i vanilin šećer te miksaj dok se sav šećer ne otopi.Tada u smjesu počni dodavati jedan po jedan žumanjak te cijelo vrijeme miksaj.

Kada umutiš sve žumanjke, dodaj polako brašno, prethodno prosijano zajedno s praškom za pecivo. Dobivenu smjesu izlij u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. 

Dok se biskvit peče, pomiješaj kuhačom sve mliječne proizvode u jednoj posudi. Tom smjesom ćemo zaliti pečeni biskvit.

Biskvit hladi 10-ak minuta, izbockaj ga vilicom ili čačkalicom, a zatim ga pažljivo izvadi iz lima u kojemu se pekao. Odlijepi papir za pečenje pa biskvit izbockaj i s donje strane, ali pažljivo. 

U lim u kojemu se biskvit pekao ulij trećinu smjese pa na to pažljivo vrati biskvit. Neka ti sada donja strana biskvita bude gornja. Sve skupa zalij ostatkom mliječne smjese. Možda će ti se učiniti kako je previše mlijeka, ali ne brini ništa - upit će se!

Biskvit sada ostavi da se hladi i odstoji bar sat vremena kako bi upio mlijeko.  Preko natopljenog i ohlađenog biskvita premaži tučeno vrhnje i ostavi da se sve skupa dobro ohladi.

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr