Ovaj sočan kolač od jabuka gotov je za pola sata!

canva
Kolači od jabuke ne moraju biti rezervirani samo za jesen! Miris cimeta, ukusan i sočan biskvit i omiljeno voće odličan su spoj u bilo koje doba godine. Pa, evo jednog super jednostavnog recepta!
Vidi originalni članak

Sastojci za kolač:

  • 200 g glatkog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice sode
  • 1/4 žličice soli
  • 150 g šećera
  • 1 velika jabuka
  • 2 jaja (L)
  • žličica ekstrakta vanilije
  • 120 ml ulja
  • 120 ml grčkog jogurta

Sastojci za posip:

  • 50 g šećera
  • 1 puna žličica cimeta
  • 1 žlica rastopljenog maslaca

Vrlo jednostavna priprema - postupak:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

Okrugli kalup za tortu promjera 20 cm obložite papirom za pečenje.

Jabuku ogulite i narežite na kockice. 

U jednoj većoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu, sol i šećer. U suhe sastojke dodajte jabuku pa promiješajte.

U drugoj posudi umutite jaja s vanilijom, uljem i jogurtom. Prelijte u smjesu suhih sastojaka i jabuka pa lagano promiješajte špatulom ili drvenom žlicom. 

Tijesto prelijte u pripremljeni kalup i zagladite. 

Pomiješajte cimet, šećer i rastopljeni maslac u mrvičastu smjesu, nalik mokrom pijesku, pa posip rasporedite po tijestu.

Pecite kolač otprilike pola sata, dok čačkalica ne izađe čista. Izvadite ga i pustite da se u potpunosti ohladi prije rezanja.

Uživajte! A više ovakvih recepata pronađite na Miss Gastro portalu!

Posjeti joomboos.24sata.hr