Ovaj sočan kolač od jabuka gotov je za pola sata!
Sastojci za kolač:
- 200 g glatkog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 1/2 žličice sode
- 1/4 žličice soli
- 150 g šećera
- 1 velika jabuka
- 2 jaja (L)
- žličica ekstrakta vanilije
- 120 ml ulja
- 120 ml grčkog jogurta
Sastojci za posip:
- 50 g šećera
- 1 puna žličica cimeta
- 1 žlica rastopljenog maslaca
Vrlo jednostavna priprema - postupak:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Okrugli kalup za tortu promjera 20 cm obložite papirom za pečenje.
Jabuku ogulite i narežite na kockice.
U jednoj većoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu, sol i šećer. U suhe sastojke dodajte jabuku pa promiješajte.
U drugoj posudi umutite jaja s vanilijom, uljem i jogurtom. Prelijte u smjesu suhih sastojaka i jabuka pa lagano promiješajte špatulom ili drvenom žlicom.
Tijesto prelijte u pripremljeni kalup i zagladite.
Pomiješajte cimet, šećer i rastopljeni maslac u mrvičastu smjesu, nalik mokrom pijesku, pa posip rasporedite po tijestu.
Pecite kolač otprilike pola sata, dok čačkalica ne izađe čista. Izvadite ga i pustite da se u potpunosti ohladi prije rezanja.
Uživajte! A više ovakvih recepata pronađite na Miss Gastro portalu!