Ovaj vikend napravite fritule po receptu Melkiora Bašića!

Tomislav Miletic /pixsell/canva
Na Instagram profilu 'Neka jedu kolače' nedavno je osvanuo recept za fritule poznatog (Master)Chefa Melkiora Bašića. Recept je originalno napisala njegova baka pa ste sto posto sigurni da ćete njime dobiti prave, domaće, starinske fritule koje se tope u ustima i kojima nitko neće moći odoljeti. Evo što će vam sve od sastojaka trebati i kako ih pripremiti:
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 jogurt (čaša)
  • 1 jaje
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žlica šećera
  • prstohvat soli
  • korica limuna
  • korica naranče
  • 1 jabuka (naribana, bez kore)
  • malo rakije 
  • sok jedne naranče
  • 1 prašak za pecivo (zadnje staviti u posudu)
  • brašno 

Kako ih pripremiti? 

1. Sve sastojke stavite u posudu. Promiješajte pjenjačom (normalno je da se naribana jabuka slomi na manje komadiće).

2. Dodajte u smjesu oštrog brašna po potrebi, otprilike 100 do 150 grama, ovisno o soku iz naranče i soku iz jabuke. Nije svaki put ista količina. Dodatan savjet: možete kombinirati oštro i glatko brašno (70 posto oštro i 30 posto glatko). Smjesa mora biti konzistencije kao (poprilično) gusta smjesa za palačinke.

3. Fritule pržite u dubokom ulju ugrijanom na otprilike 175 Celzijevih stupnjeva.

4. Kad se ispeku, izvadite pržene fritule na papirnati ubrus. Pustite da papir upije višak ulja i da se malo ohlade te ih pospite šećerom u prahu. Poslužite ih i uživajte!

Recept originalno možete pronaći na Miss7 Gastro.

Posjeti joomboos.24sata.hr