Ove japanske palačinke su posvuda. Evo kako ih napraviti
Ako vam se danas jedu palačinke, ali malo drugačije od onih na koje smo svi navikli, imamo ideju. Probajte napraviti ove 'fluffy' japanske palačinke koje su posvuda po društvenim mrežama. Nije uopće komplicirano, a izgledaju senzacionalno!
Sastojci:
- dva veća jaja
- 20 ml mlijeka
- 30 grama prosijanog glatkog brašna
- četvrtina žličice ekstrakta vanilije
- 25 grama šećera
POGLEDAJTE VIDEO:
Kako ih pripremiti?
- Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
- U žumanjke dodajte mlijeko i miksajte dok se sastojci ne sjedine. Zatim u istu tu smjesu dodajte prosijano brašno i ekstrakt vanilije pa dobro promiješajte.
- Dva bjelanjka miksajte mikserom te na pola miksanja dodajte šećer. Miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg.
- Špatulom lagano umiješajte bjelanjke, malo po malo, u žumanjke dok se smjesa ne sjedini.
- Pecite palačinke na laganoj vatri, na namašćenoj tavi, dok se ne zarumene s obje strane.
- Palačinke možete poslužiti uz vama omiljeni namaz, med, javorov sirup, voće ili samo posuti šećerom u prahu. Uživajte u ovom fluffy desertu, doručku, večeri!