Ove kiflice bez dizanja tijesta gotove su za oko pola sata

my.mili.cake.milena/instagram
Ako ste se zaželjeli slasnih i mekih kiflica, ali vam se ne da čekati da se tijesto udvostruči, na pravom ste mjestu jer vam u nastavku donosimo recept za kiflice koje odmah nakon izrade tijesta možete staviti u pećnicu i u njima uživati što je prije moguće. Na vama je samo da se bacite na pripremu
Vidi originalni članak

Sastojci: 

Za kiflice

  • 600 g glatkog brašna
  • 200 ml jogurta 
  • 200 ml mlijeka
  • 100 ml ulja
  • 1 žličica soli 
  • 1 žličica šećera
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 1 vrećica suhog kvasca

Za premaz

  • 1 žumanjak
  • Sezam

Priprema: 

Mlijeko blago zagrijte, prelijte ga u veću posudu pa u njega stavite kvasac i šećer i sjedinite. Dodajte sve ostale sastojke i, kako piše Coolinarika, umijesite tijesto koje se neće lijepiti za prste. 

Dobiveno tijesto podijelite na dva dijela. Svaki dio razvaljajte u krug debljine oko pola centimetra pa ga izrežite na trokute i svaki trokut uvijte u kiflicu. 

Kiflice premažite razmućenim žumanjkom i pospite sezamom. Također, po želj ih možete puniti šunkom, sirom, slaninom ili nekim drugim dodatcima.

Pecite na 180 stupnjeva 20-ak minuta i poslužite dok su tople. Dobar tek!

 

Poslušajte novu JoomBoosovu navijačku pjesmu!

Posjeti joomboos.24sata.hr