Ove kiflice bez dizanja tijesta gotove su za oko pola sata
Ako ste se zaželjeli slasnih i mekih kiflica, ali vam se ne da čekati da se tijesto udvostruči, na pravom ste mjestu jer vam u nastavku donosimo recept za kiflice koje odmah nakon izrade tijesta možete staviti u pećnicu i u njima uživati što je prije moguće. Na vama je samo da se bacite na pripremu
Sastojci:
Za kiflice
- 600 g glatkog brašna
- 200 ml jogurta
- 200 ml mlijeka
- 100 ml ulja
- 1 žličica soli
- 1 žličica šećera
- 1 vrećica praška za pecivo
- 1 vrećica suhog kvasca
Za premaz
- 1 žumanjak
- Sezam
Priprema:
Mlijeko blago zagrijte, prelijte ga u veću posudu pa u njega stavite kvasac i šećer i sjedinite. Dodajte sve ostale sastojke i, kako piše Coolinarika, umijesite tijesto koje se neće lijepiti za prste.
Dobiveno tijesto podijelite na dva dijela. Svaki dio razvaljajte u krug debljine oko pola centimetra pa ga izrežite na trokute i svaki trokut uvijte u kiflicu.
Kiflice premažite razmućenim žumanjkom i pospite sezamom. Također, po želj ih možete puniti šunkom, sirom, slaninom ili nekim drugim dodatcima.
Pecite na 180 stupnjeva 20-ak minuta i poslužite dok su tople. Dobar tek!