Ove limun pločice kremaste su, fine i brzo gotove!
Sastojci:
- 200 g omekšalog maslaca
- 550 g šećera
- žličica ekstrakta vanilije
- 300 g brašna
- 6 jaja
- 3 velika limuna
- 180 ml limunovog soka
Kako ih pripremiti?
Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Dublju posudu za pečenje premaži maslacem.
Omekšali maslac pomiješaj sa 100 g šećera, ekstraktom vanilije i prstohvatom soli.
Dodaj 250 g brašna pa izmiksaj u mekano tijesto. Tijesto utisni u pripremljenu posudu za pečenje i peci 15 – 18 minuta, sve dok ne poprimi zlatnu boju po rubovima.
Za to vrijeme pripremi nadjev. Izmiksaj jaja s 400 g šećera, koricom tri limuna i sokom limuna. Miješaj sve dok smjesa ne bude glatka, a potom dodaj preostalih 50 g brašna.
Izvadi pripremljeni biskvit iz pećnice, prelij nadjevom i vrati u pećnicu. Peci još otprilike pola sata, sve dok čačkalica kojom ste proboli sredinu ne izađe čista.
Pusti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim premjesti u hladnjak na barem dva sata.
Guštajte u ovom Miss7 receptu!