Ove limun pločice kremaste su, fine i brzo gotove!

canva
Ako vam je već sad malo dosta kolača i deserata od jabuke i ostalih klasičnih jesenskih specijaliteta, onda evo malo osvježenja. Ove limun pločice jako su ukusne, kremaste, a relativno brzo gotove. Evo što vam sve za njih treba!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 200 g omekšalog maslaca
  • 550 g šećera
  • žličica ekstrakta vanilije
  • 300 g brašna
  • 6 jaja
  • 3 velika limuna
  • 180 ml limunovog soka

Kako ih pripremiti?

Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Dublju posudu za pečenje premaži maslacem.

Omekšali maslac pomiješaj sa 100 g šećera, ekstraktom vanilije i prstohvatom soli. 

Dodaj 250 g brašna pa izmiksaj u mekano tijesto. Tijesto utisni u pripremljenu posudu za pečenje i peci 15 – 18 minuta, sve dok ne poprimi zlatnu boju po rubovima.

Za to vrijeme pripremi nadjev. Izmiksaj jaja s 400 g šećera, koricom tri limuna i sokom limuna. Miješaj sve dok smjesa ne bude glatka, a potom dodaj preostalih 50 g brašna. 

Izvadi pripremljeni biskvit iz pećnice, prelij nadjevom i vrati u pećnicu. Peci još otprilike pola sata, sve dok čačkalica kojom ste proboli sredinu ne izađe čista.

Pusti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim premjesti u hladnjak na barem dva sata.

Guštajte u ovom Miss7 receptu!

Posjeti joomboos.24sata.hr