Ove mirisne cimet rolice meke su kao oblak
Sastojci:
Za tijesto
- 540 g glatkog brašna
- 80 g šećera
- prstohvat soli
- 1 instant kvasac
- 2 jaja
- 80 g otopljenog maslaca
- 250 ml mlijeka
Za nadjev
- 80 g otopljenog maslaca
- 200 g smeđeg šećera
- 3 žlice cimeta
Za preljev
- 70 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- Malo mlijeka
Priprema:
Od svih sastojaka za tijesto zamijesite glatko tijesto pa ga ostavite na toplom dok ne udvostruči volumen. Uzdignuto tijesto premijesite pa ga na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte u pravokutnik dimenzija otprilike 30x40 cm, piše Domaćica Sanja.
Nakon što ste razvaljali tijesto, u manjem lončiću otopite maslac za nadjev, a smeđi šećer i cimet zasebno pomiješajte u drugoj posudici. Tijesto premažite maslacem pa po maslacu posipajte pomiješani cimet i šećer.
Tijesto zamotajte u roladu (ne prečvrsto) pa ju izrežite na otprilike 12-13 rolica širine oko četiri centimetra. Cimet rolice posložite u tepsiju obloženu papirom za pečenje pritom ostavljajući malo mjesta između njih. Rolice ostavite na toplom da se dižu još otprilike 30 minuta.
Dok se rolice dižu, uključite pećnicu da se zagrijava na 200 stupnjeva. Kada su se rolice digle, premažite ih s još malo maslaca i stavite ih peći između 20 i 30 minuta, ovisno o vašoj pećnici.
Kada su se rolice ispekle, izvadite ih iz pećnice i odmah prelijte preljevom od otopljenog maslaca, šećera u prahu i dvije ili tri žlice mlijeka.
Uživajte u ovom mirisnom, jesenskom desertu.