Ove savršene nokte možete sami napraviti kod kuće

canva, JoomBoos
Manikura je jedna od usluga koja je velikom broju djevojaka nedostajala u doba karantene uzrokovane pandemijom koronavirusa, a u slučaju da još nisi uspjela dobiti svoj termin za odlazak u kozmetički salon, mi imamo rješenje.
Vidi originalni članak

Bustle je složio listu od nekoliko načina lakiranja noktiju koje možeš izvesti i sama kod kuće, a tvoji nokti će izgledati kao da si upravo došla iz salona za manikuru.

1. Mramorni nokti

Postoje čak tri načina za izvođenje ove tehnike. Prvi je da nalakirate nokte neprozirnim bijelim ili bijelo-sivim lakom. Zatim komad plastične folije zgužvate u kuglicu te nanosite sivi i tamno sivi lak na ploču nokta. Drugi način je sličan kao prvi no upotrebljavate spužvicu, koju god imate pri ruci. Zadnji način je za one malo mirnije ruke - tankim kistom vucite linije poput pukotina. Za ovaj način upotrijebite crni lak no razrijedite ga acetonom kako bi dobili popucani efekt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I tried something new with Marble Nails and loved the outcome. The process goes quite quickly so don’t let the number of steps intimidate you. #nails #nailart #manicure #nailpolish #essie #marblenails #manicured #nailsofinstagram #nails💅 #nailsonfleek #manicures #manicurevideos #nailtutorials #nailtutorial #nailvideo

Objavu dijeli Zaynah R | Beauty (@zaynahr)

2. Francuska manikura

Uklonite stari premaz od noktiju i očistite površinu. Oblikujte nokat po želji. Najčešće opcije su ovalne ili kvadratne. Držite šablone na pločama tako da gornji rub nokta ostane slobodan. Pokrijte rubove ploča s bijelim lakom. Lak, koji je slučajno ostavio trag na koži, treba pažljivo ukloniti pamučnom vatom. Nakon sušenja laka uklonite šablone. Prelakirajte nokte željenom bojom. To mogu biti lakovi prozirne teksture pastelnih boja: bež, mliječni, ružičasti. Nanesite sloj za fiksiranje i ostavite lak da se osuši.

3. Uokvireni nokti

Sama tehnika nije toliko komplicirana, koliko zahtjeva mirnu ruku i spretnost. Prvo se nanese baza u boji laka po želji. Nakon toga se u boji po odabiru tankim kistićem nanosi lak na rubove cijele ploče nokta i tako se dobiva navedeni okvir.

 

Novi JoomBoos Posterbook potraži na svim kioscima tiska!

Posjeti joomboos.24sata.hr