Ove 'strašne' recepte trebaš isprobati za Halloween

joomboos/canva
Želiš za Halloween počastiti svoje najdraže nekim ukusnim i brrrrr - strašnim slasticama? Nema problema. Naši youtuberi Marco Cuccurin i Saamo Petraa probali su napraviti jedan slatki i jedan slani Halloween treat, a na tebi je da pokušaš iskopirati ove recepte. Sve slijedi u nastavku (a imaš i video)!
Vidi originalni članak

POGLEDAJTE VIDEO:

'Krvavi' prsti...

Što ti treba za ovaj recept?

  • paketić hrenovki 
  • peciva za hot dog
  • ketchup

Kako se pripremaju?

  1. Hrenovke formirajte tako da nalikuju prstima (skinite kožu s vrha hrenovke i napravite rezove koji podsjećaju na proreze na ljudskim prstima). 
  2. Zatim ih skuhajte prema uputama na pakiranju. Za to vrijeme prerežite peciva po pola, na peciva stavite ketchup, a na ketchup postavite skuhanu hrenovku.
  3. Napravite ovo što neurednije da bi izgledalo što strašnije... Brrrr!

Halloween keksići 

Što ti treba za ovaj recept?

Tijesto:

  • 140 g maslaca (sobne temperature)
  • 200 g glatkog brašna
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 jaje
  • naribana korica jedne naranče
  • 1 žlica svježeg narančinog soka

Krema:

  • 50 g šećera
  • 1 dl slatkog vrhnja za šlag
  • 50 g čokolade
  • 1 puding od čokolade
  • 35 g margarina

Kako se pripremaju?

  1. Pjenasto izmiješati maslac te mu dodati prosijano brašno i šećer u prahu i dobro izmiješati. Još dodati naribanu narančinu koricu i sok. Smjesu umijesiti ručno, zamotati u prozirnu foliju i ostaviti 1 sat u hladnjaku.
  2. Nakon toga tijesto razvaljati na malo pobrašnjenoj površini na širinu oko 3 mm. Izrezati krugove promjera 6 cm. Malim oštrim nožem izrezati lice na polovici krugova. Drugu polovicu ostaviti kakva je. Sve prebaciti u lim za pećnicu obložen papirom za pečenje.
  3. Od ostatka tijesta napraviti stapke na bundevi i zalijepiti ih na “lice” bundeve. Nožem s okruglim vrhom izbrazdati lice da izgleda kao bundeva.
  4. Peći u zagrijanoj pećnici na 180°C 15-tak minuta, dok ne dobiju svijetlo smeđi rub.
  5. Izvadite iz pećnice, ostavite da se malo prohlade i stvrdnu u limu, a onda prebacite na rešetku da se ohlade do kraja.
  6. Za kremu šećer otopite na vatri dok ne dobije smeđu boju, tada polako ulijte 1 dl vrhnja za šlag i miješajte. Šećer će se ponovno stvrdnuti, ali će se i otopiti dok se bude grijalo. Kad se šećer potpuno otopi dodajte čokoladu, margarin i prah pudinga neprestano miješajući. Maknite s vatre i pustite da se krema ohladi.
  7. Lijepite ohlađenom kremom jedan krug i jedno lice. Stavite malo deblji sloj (oko 5 mm) kreme, pa lagano stisnite da krema krene kroz otvore na licu. I to je to! Možete poslužiti svoje strašne keksiće!

I onda? Koji ćete recept vi prvi isprobati - slani ili slatki?

Originalni recept za kolačiće: Coolinarika

Posjeti joomboos.24sata.hr