Ove 'strašne' recepte trebaš isprobati za Halloween
Želiš za Halloween počastiti svoje najdraže nekim ukusnim i brrrrr - strašnim slasticama? Nema problema. Naši youtuberi Marco Cuccurin i Saamo Petraa probali su napraviti jedan slatki i jedan slani Halloween treat, a na tebi je da pokušaš iskopirati ove recepte. Sve slijedi u nastavku (a imaš i video)!
POGLEDAJTE VIDEO:
'Krvavi' prsti...
Što ti treba za ovaj recept?
- paketić hrenovki
- peciva za hot dog
- ketchup
Kako se pripremaju?
- Hrenovke formirajte tako da nalikuju prstima (skinite kožu s vrha hrenovke i napravite rezove koji podsjećaju na proreze na ljudskim prstima).
- Zatim ih skuhajte prema uputama na pakiranju. Za to vrijeme prerežite peciva po pola, na peciva stavite ketchup, a na ketchup postavite skuhanu hrenovku.
- Napravite ovo što neurednije da bi izgledalo što strašnije... Brrrr!
Halloween keksići
Što ti treba za ovaj recept?
Tijesto:
- 140 g maslaca (sobne temperature)
- 200 g glatkog brašna
- 50 g šećera u prahu
- 1 jaje
- naribana korica jedne naranče
- 1 žlica svježeg narančinog soka
Krema:
- 50 g šećera
- 1 dl slatkog vrhnja za šlag
- 50 g čokolade
- 1 puding od čokolade
- 35 g margarina
Kako se pripremaju?
- Pjenasto izmiješati maslac te mu dodati prosijano brašno i šećer u prahu i dobro izmiješati. Još dodati naribanu narančinu koricu i sok. Smjesu umijesiti ručno, zamotati u prozirnu foliju i ostaviti 1 sat u hladnjaku.
- Nakon toga tijesto razvaljati na malo pobrašnjenoj površini na širinu oko 3 mm. Izrezati krugove promjera 6 cm. Malim oštrim nožem izrezati lice na polovici krugova. Drugu polovicu ostaviti kakva je. Sve prebaciti u lim za pećnicu obložen papirom za pečenje.
- Od ostatka tijesta napraviti stapke na bundevi i zalijepiti ih na “lice” bundeve. Nožem s okruglim vrhom izbrazdati lice da izgleda kao bundeva.
- Peći u zagrijanoj pećnici na 180°C 15-tak minuta, dok ne dobiju svijetlo smeđi rub.
- Izvadite iz pećnice, ostavite da se malo prohlade i stvrdnu u limu, a onda prebacite na rešetku da se ohlade do kraja.
- Za kremu šećer otopite na vatri dok ne dobije smeđu boju, tada polako ulijte 1 dl vrhnja za šlag i miješajte. Šećer će se ponovno stvrdnuti, ali će se i otopiti dok se bude grijalo. Kad se šećer potpuno otopi dodajte čokoladu, margarin i prah pudinga neprestano miješajući. Maknite s vatre i pustite da se krema ohladi.
- Lijepite ohlađenom kremom jedan krug i jedno lice. Stavite malo deblji sloj (oko 5 mm) kreme, pa lagano stisnite da krema krene kroz otvore na licu. I to je to! Možete poslužiti svoje strašne keksiće!
I onda? Koji ćete recept vi prvi isprobati - slani ili slatki?
Originalni recept za kolačiće: Coolinarika