Ovo je najbolji recept za šape kakve su radile i naše bake

sveisvasta/Instagram
Medvjeđe šape su jedan od onih kolačića koji su apsolutno neizostavni na svakom božićnom stolu, a s obzirom na to da nam se Božić bliži i da mnogi već planiraju koje kolače će pripremati, u nastavku vam donosimo recept za ove tradicionalne kolačiće koji u svima bude nostalgiju
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 300 g oštroga brašna
  • Pola vrećice praška za pecivo
  • 170 g šećera
  • 200 g mljevenih oraha
  • 120 g svinjske masti
  • 1 jaje
  • 1 - 2 žlice meda
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • Šećer u prahu

Priprema:

Mljevene orahe pomiješajte s brašnom, praškom za pecivo i šećerom. U sredini napravite udubljenje i dodajte jaje, med, omekšanu mast i vanilin-šećer pa umijesite glatko tijesto i, kako piše Miss7, ostavite ga da odstoji otprilike pola sata u hladnjaku. 

Kada se tijesto ohladilo, kalupe za šape premažite mašću i posipajte brašnom (višak brašna istresite) pa ga punite tijestom, ali ne do vrha. Tijesto blago utisnite kako bi otisak kalupa ostao izraženiji.

Napunjene kalupe stavite na tepsiju i pecite ih 20-ak minuta na 220 stupnjeva, odnosno dok ne porumene. 

Kada su šape pečene, još vruće ih izvadite iz kalupa i odmah uvaljajte u šećer u prahu.

Uživajte u ovom tradicionalnom desertu! 

 

 

Posjeti joomboos.24sata.hr