Ovo su trenuci koji su obilježili Eurosong

eurovision/Instagram
Fanovi se slažu kako je ovo bio jedan od najdosadnijih Eurosonga, ali mi smo ti izdvojili ono što ga je ipak učinilo donekle zanimljivim
Vidi originalni članak

U finalu Eurosonga u Tel Avivu pobjedu je odnio 25-godišnji Nizozemac Duncan Laurence s pjesmom Arcade, a prijenos je pratilo više od 200 milijuna gledatelja. 

Jedan od najgledanijih tv događaja godine donio je pregršt zabave, iznenađenja i emocija, a mi smo ti izdvojili neke od događaja koji su obilježili ovogodišnji izbor za najbolju pjesmu Europe.

Eurosong se nakon 44 godine vraća u Nizozemsku

Duncan Laurence je odnio pobjedu s ukupno 492 boda i nakon 44 godine vraća natjecanje u svoju domovinu. Drugo mjesto pripalo je Italiji, a treće Rusiji. 

Islanđani su držali palestinsku zastavu

Za vrijeme glasovanja predstavnici Islanda su podignuli Palestinske zastave. Naime, Island je bio prva zapadnjačka zemlja koja je Palestini priznala neovisnost. Na ovaj način su, kako kažu, željeli skrenuti pažnju na kršenje ljudskih prava. Osim toga, najvjerojatnije će ih EBU kazniti zbog ovog 'prijestupa'. Izrael ovo tumači kao neprijateljski čin, a za takvo što predviđena je i zatvorska kazna. Hoće li se kontroverzni predstavnici morati još neko vrijeme zadržati u Izraelu, preostaje nam vidjeti.

Madonna za nastup zaradila gotovo dva milijuna eura

Nagrada za najskuplji nastup zvijezde na Eurosongu ikad ide u ruke Madonni. Ona je za dvije pjesme koje je izvela u finalnoj večeri bogatija za gotovo dva milijuna eura. Svjetski poznata pjevačica je izvela svoj svevremenski hit Like a Prayer te pjesmu Future s nadolazećeg albuma.

Bjeloruski žiri diskvalificiran

Unatoč jasnim pravilima, bjeloruski žiri je u intervjuu razotkrio glasovanje iz prvog kruga. Upravo zato su diskvalificirani od glasanja u finalu. Ups!

via GIPHY

Spotlight ukrala Conchita

Conchita Wurst, austrijska pobjednica iz 2014. godine nastupila je u finalnoj večeri i raspametila publiku. Ono što je zanimljivo da je pjevala pjesmu švedskog pobjednika iz 2015. godine Månsa Zelmerlöwa. Zelmerlöw je također nastupio u finalu. Nekadašnja predstavnica Grčke Elena Paparizou pjevala je Dancing Lasha Tumbai, inače pjesmu Ukrajinke Verke Seruchke koja je izvela hit Toy prošlogodišnje pobjednice Nette Barzilai. Izraelska pobjednica iz 1979. izvela je pjesmu Hallelujah.

Fanovi su složni: Eurosong je dosadan

Veliki fanovi Eurosonga s kojima smo razgovarali se slažu u tome kako je ovo bio jedan od dosadnijih Eurosonga dosad. Da nije bilo ovih highligtsa koje smo ti izdvojili, tko zna što bi tek onda rekli.

Koji je tebi bio trenutak za pamćenje ili ga uopće nije bilo? 

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu. 

Posjeti joomboos.24sata.hr