Palačinke s cimetom i šećerom zvuče tako dobro!

canva
Tražite li savršen recept za klasične palačinke i za jednostavno punjenje, onda su ove s cimetom i šećerom svakako vrijedne vašeg vremena
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 100 g šećera
  • 20 g mljevenog cimeta
  • 100 g običnog brašna
  • 2 jaja
  • 300 ml mlijeka
  • 15 ml ulja

Priprema:

Šećer i cimet spojite i ostavite sa strane.

Prosijte brašno u veliku zdjelu i u sredini napravite udubinu. Razbijte jaja u nju i umutite smjesu.

Postupno umutite mlijeko dok ne dobijete glatko tijesto. Umiješajte ulje u tijesto za palačinke.

Zagrijte tavu na umjerenoj vatri, a zatim ju premažite nauljenim kuhinjskim papirom. U tavu ulijte malo tijesta, naginjući tavu tako da se napravi tanki i ujednačeni sloj. Vratite tavu na vatru, a zatim ostavite da se peče 30-ak sekundi. Ako je tava odgovarajuće temperature, palačinka bi trebala postati zlatna od ispod nakon otprilike 30 sekundi i bit će spremna za okretanje.

Preokrenite i nastavite peći još minutu. Prebacite palačinku na tanjur i držite ga na toplom mjestu ili ga prekrijte aluminijskom folijom.

Ponovite s preostalim tijestom.

Preko svake palačinke obilno pospite cimet i šećer i čvrsto zarolajte. Ako se palačinke slažu i drže na toplom, šećer će se polako topiti i to će biti najbolje vrijeme i za njihovu konzumaciju.

Uživajte!

Originalni recept pronađite na miss7gastro.
 

Posjeti joomboos.24sata.hr