Palačinke s cimetom i šećerom zvuče tako dobro!
Sastojci:
- 100 g šećera
- 20 g mljevenog cimeta
- 100 g običnog brašna
- 2 jaja
- 300 ml mlijeka
- 15 ml ulja
Priprema:
Šećer i cimet spojite i ostavite sa strane.
Prosijte brašno u veliku zdjelu i u sredini napravite udubinu. Razbijte jaja u nju i umutite smjesu.
Postupno umutite mlijeko dok ne dobijete glatko tijesto. Umiješajte ulje u tijesto za palačinke.
Zagrijte tavu na umjerenoj vatri, a zatim ju premažite nauljenim kuhinjskim papirom. U tavu ulijte malo tijesta, naginjući tavu tako da se napravi tanki i ujednačeni sloj. Vratite tavu na vatru, a zatim ostavite da se peče 30-ak sekundi. Ako je tava odgovarajuće temperature, palačinka bi trebala postati zlatna od ispod nakon otprilike 30 sekundi i bit će spremna za okretanje.
Preokrenite i nastavite peći još minutu. Prebacite palačinku na tanjur i držite ga na toplom mjestu ili ga prekrijte aluminijskom folijom.
Ponovite s preostalim tijestom.
Preko svake palačinke obilno pospite cimet i šećer i čvrsto zarolajte. Ako se palačinke slažu i drže na toplom, šećer će se polako topiti i to će biti najbolje vrijeme i za njihovu konzumaciju.
Uživajte!
Originalni recept pronađite na miss7gastro.