Panzanella - idealna salata za dane koji su pred nama

Canva
Talijanska salata s rajčicom i kruhom oduševit će vas bogatim okusom, a ujedno i osvježiti u vrućim ljetnim danima
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 kg rajčice
  • 2 žličice krupne morske soli
  • 350 g starog kruha
  • 150 ml maslinovog ulja
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice vinskog octa
  • Malo papra
  • Vezica svježeg bosiljka
  • Burrata sir

Priprema:

U veliku posudu stavi cjediljku i u nju stavi nasjeckane rajčice. Dodaj dvije žličice morske soli i dobro pomiješaj. Ostavi rajčice oko 15 minuta da puste sok. 

Za to vrijeme zagrij pećnicu na 180°C. U posudi za pečenje pomiješaj stari kruh narezan na kockice i 30 ml maslinovog ulja. Sve zajedno peci oko 15 minuta dok kruh ne bude hrskav i čvrst.

Jednom kada su rajčice pustile sok, u njega dodaj sitno nasjeckan češnjak i ocat. Pjenjačom miješaj preljev i polako dodaj 120 ml maslinovog ulja. Po želi dodaj još soli. 

Luk nareži na velike kolutove i pomiješaj s rajčicom i pečenim kruhom.

Sve skupa prelij preljevom i ostavi oko 30 minuta da se upije u kruh. 

Prije posluživanja na salatu stavi malo papra, po želji burrata sir i nekoliko grančica svježeg bosiljka.

Salatu jedi hladnu i ne zaboravi uz nju poslužiti čašu dobrog bijelog vina. 

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr