Pet najljepših trendova u dizajnu interijera ove godine

Facundo Arrizabalaga/REUTERS/PIXSELL, Canva
Ako planirate renovaciju kuće, stana, sobe ili neke prostorije u vašem domu, evo na kojih biste pet prekrasnih trendova u dizajnu interijera trebali svakako obratiti pozornost!
Vidi originalni članak

1. U spavaću sobu unesite malo boje

Bijele i neutralne nijanse u spavaćim sobama ove godine više baš i nisu tako IN... Boje, hrabrije nijanse i dezeni, koji će vašu sobu učiniti ne samo mjestom za odmor i slatki san, već i divnim i zabavnim mjestom koje ćete ponosno pokazivati svima, vratili su se na velika vrata. Naravno, ne trebate pritom pretjerivati s bojama. Nekoliko detalja jarkih plavih, narančastih ili zelenih nijansi ili pastelne boje na posteljini, zavjesama ili tepisima. To se traži!

2. 'Francuska vrata' se vraćaju!

'Francuska vrata', šarmantna, romantična i prekrasna, vraćaju se na - velika vrata. Da, malo 'lame' usporedba, znamo. Ali ovaj trend nikada nije bio veći nego ove godine, piše Insider. Ona takozvana 'barn' vrata više neće biti toliko popularna, jer se sve više dizajnera i ljudi odlučuje svoje (i tuđe) domove unijeti dašak romantike koji pruža francuski stil vrata. Kome se sviđa?

3. Hrabriji odabir boja u kuhinjama

Kuhinjske fronte u bijeloj, bež i sivoj boji ove godine postaju stvar prošlosti. Sad su u trendu nešto hrabrije nijanse plave, zelene, žute... Oni koji nisu toliko hrabri da se odluče za jarke i tamnije nijanse ovih boja, tu su i suptilnija rješenja; poput otoka u jarkoj, a ostatka kuhinje u neutralnijoj nijansi. Što kažete na ovaj trend?

4. Tapete cvijeća kao u bakinoj kući nisu flop, nego top

I dok jedan zid u različitoj boji više nije IN, 'baka style' cvjetne tapeta su se itekako vratile. Iako je nekima ovaj trend previše i nikako im se ne uklapa u interijer, stručnjaci se kunu da je miješanje različitih stilova, na prvi pogled možda nespojivih, idealno rješenje za 2021. Tko je hrabar da ovo isproba? 

5. Industrijski stil nikada nije bio više tražen

Iako se industrijski stil dizajniranja interijera stalno vraća pa odlazi, čini se da nikada nije bio tako tražen kao u 2021. Iako ga se danas kombinira na nešto suptilniji način, itekako je u modi - što će oduševiti sve ljubitelje 'muževnijeg' stila uređenja. Kako se tebi sviđa?

Više savjeta potražite na Insideru.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr