Piški u miru uz uređaj koji će maskirati neugodne zvukove

Pixabay
Japanska tvrtka se udružila s proizvođačem instrumenata Roland kako bi kreirali "dekorater zvuka".
Vidi originalni članak

Japan je poznat kao najpristojnija zemlja na svijetu, a sa svojom pristojnošću idu iz krajnosti u krajnost. Kao što su pristojni u svim aspektima života, to moraju primijeniti i u wc-u.

Mnogi javni toaleti dobili su uređaj koji je pričvršćen za zid i kada se stisne, kreira zvuk koji prikriva onaj koji mi proizvodimo kada piškimo

via GIPHY

Japanski kućanski brend Lixil udružio se s proizvođačem instrumenata Rolandom kako bi skupa osmislili uređaj pod nazivom "Dekorater zvuka". Ovaj inovativni uređaj ne prikriva neugodne zvukove tako što pušta drugu glazbu, nego generira uzorak tonova koji u potpunosti čine originalni zvuk manje čujnim. Sve što su zapravo napravili je neutraliziranje valne duljine i time su prikrili neugodne zvukove. 

via GIPHY

Kad se uređaj aktivira, on budi mirnu šumu; emitira žuborenje potoka i cvrkutanje ptica. 

- Opremu smo odnijeli u planine i snimili stvarne zvukove prirode. Opuštanje možete doživjeti zvukom koji oslikava šumu - kaže Lixil. 

Dekorateri zvuka počeli su se prodavati 1. veljače za 200 do 300 dolara, ali su dostupni jedino u Japanu. Za sada postoje dvije verzije: jedna koju aktivira senzor pokreta kada korisnik prođe rukom ispred uređaja, a drugi automatski stvara zvuk kada netko uđe u wc. Ovo nam definitivno treba! 

via GIPHY

Jesi li već kupio novi broj omiljenog JoomBoos Videostar magazina? Brzo jer je upravo na kioscima!

MEGA POKLON:  Uz novi JoomBoos magazin dobivaš  na dar i prvi youtuberski kalendar! Fotkaj se s prvim youtuberskim kalendarom i objavi fotku na Instagramu uz #videostarmagazin. Najkreativniji će osvojiti JoomBoos jastuk ili majicu ISTI SAN! Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)

 

Posjeti joomboos.24sata.hr