Pita sendvič: Prepuni povrća i kremastog umaka

Petite Panini/Pinterest
Ovaj recept je rješenje za vrlo lagani ručak. Hranjiv je, praktičan i gotov za samo 20 minuta. Uživajte u pripremi!
Vidi originalni članak

SASTOJCI

  • slanutak - kuhani 440 g
  • cherry rajčice 150 g
  • crveni luk 0,25 kom
  • krastavac 0,25 kom
  • feta sir 0,50 šalica
  • rikula 1 šalica
  • tzatziki umak 227 g
  • pita lepinje 3 kom

POSTUPAK

  1. U većoj zdjeli pomiješaj slanutak (može i iz konzerve, isprani i ocijeđeni), nasjeckane rajčice i krastavac, sitno nasjeckani crveni luk, izmrvljenu fetu, nasjeckanu rikulu i tzatziki umak, piše miss7
  2. Dobro izmiješaj dok se sastojci ne povežu. Pita kruščiće kratko ugrij u tavi ili tosteru da postanu mekani.
  3. Prepolovi ih i napuni smjesom. Posluži odmah ili čuvaj nadjev u hladnjaku do 3–4 dana.
  4. Ako pite pripremaš za van, omotaj ih aluminijskom folijom, ostat će čvrste i svježe do obroka.
     
Posjeti joomboos.24sata.hr