Pita sendvič: Prepuni povrća i kremastog umaka
Ovaj recept je rješenje za vrlo lagani ručak. Hranjiv je, praktičan i gotov za samo 20 minuta. Uživajte u pripremi!
SASTOJCI
- slanutak - kuhani 440 g
- cherry rajčice 150 g
- crveni luk 0,25 kom
- krastavac 0,25 kom
- feta sir 0,50 šalica
- rikula 1 šalica
- tzatziki umak 227 g
- pita lepinje 3 kom
POSTUPAK
- U većoj zdjeli pomiješaj slanutak (može i iz konzerve, isprani i ocijeđeni), nasjeckane rajčice i krastavac, sitno nasjeckani crveni luk, izmrvljenu fetu, nasjeckanu rikulu i tzatziki umak, piše miss7.
- Dobro izmiješaj dok se sastojci ne povežu. Pita kruščiće kratko ugrij u tavi ili tosteru da postanu mekani.
- Prepolovi ih i napuni smjesom. Posluži odmah ili čuvaj nadjev u hladnjaku do 3–4 dana.
- Ako pite pripremaš za van, omotaj ih aluminijskom folijom, ostat će čvrste i svježe do obroka.