Pjenasta i sočna rolada s voćem zvuči mljac!

Canva
Ako volite klasičnu Pavlovu tortu, onda će vam se i ova rolada zasigurno svidjeti
Vidi originalni članak

Sastojci:

BEZE KORA:

  • 4 velika bjelanjka
  • 160 g šećera
  • 1 žličica gustina
  • 1 žličica soka od limuna
  • Prstohvat soli

KREMA:

  • 150 g krem sira
  • 200 g mliječnog slatkog vrhnja
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 200 g malina
  • 100 g borovnica

Priprema:

Najprije ispeci beze koru. Bjelanjke miješaj mikserom dok ne pobijele i zatim dodaj jednu po jednu žlicu šećera te sol uz konstantno miješanje. Kada je bjelanjak postao čvrst i stvara oštre vrhove kada kroz njih prođemo žlicom, vrijeme je da dodaš gustin i limunov sok.

Sve dobro promiješaj pa rasporedi na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Koru peci oko 20 minuta na 150 stupnjeva. 

Neka se biskvit ohladi nekoliko minuta. Za to vrijeme na vlažnu krpu stavi papir za pečenje posipan šećerom u prahu.

Beze koru stavi na papir okrenutu gornjom stranom prema dolje i pažljivo ukloni papir na kojem se pekla. Ostavi da se ohladi 10-ak minuta.

Dok se kora hladi pripremi kremu tako što ćeš mikserom pomiješati krem sir, slatko vrhnje i šećer u prahu. Kada dobiješ gustu smjesu prebaci ju na ohlađenu beze koru.

Rasporedi maline i borovnice po kremi i pažljivo, pomoću krpe i papira za pečenje, zarolaj koru u roladu. 

Jednom kada je rolada gotova, spremi ju u hladnjak i ostavi da se ohladi nekoliko sati. Posluži hladnu, s nekoliko malina i uživaj!

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr