Placke, languši, lepinje- kako god ih zvali, evo recepta!
Ovaj je recept vrlo jednostavan, a tijesto ne morate potrošiti i ispeći odmah, može stajati u hladnjaku i do tjedan dana!
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 2 jogurta
- 2 jaja
- 3 deci mlijeka
- 1 svježi kvasac
- 1 vrećica praška za pecivo
- 1 žlica soli
- 1 žličica šećera
- 0,5 deci ulja
- masnoća/ulje za prženje
Priprema:
1. Stavite svježi kvasac u mlako mlijeko i pustite da se diže.
2. Kad se kvasac digne, u brašno dodajte i kvasac i ostale sastojke i umijesite glatko tijesto. Stavite u hladnjak na 2 sata.
3. Kad se tijesto ohladilo, izvadite ga iz hladnjaka te odvajajte na manje kugle. Razvucite do veličine dlana pa pržite u vrućoj masnoći ili ulju.
4. Ocijedite na papirnatim ručnicima, a servirati ih možete uz češnjak, sir, vrhnje ili sa slatkim namazima - kako vam je draže!