Placke, languši, lepinje- kako god ih zvali, evo recepta!

youtube/canva
Ovaj je recept vrlo jednostavan, a tijesto ne morate potrošiti i ispeći odmah, može stajati u hladnjaku i do tjedan dana!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 2 jogurta
  • 2 jaja
  • 3 deci mlijeka
  • 1 svježi kvasac
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 1 žlica soli
  • 1 žličica šećera
  • 0,5 deci ulja
  • masnoća/ulje za prženje

Priprema:

1. Stavite svježi kvasac u mlako mlijeko i pustite da se diže. 

2. Kad se kvasac digne, u brašno dodajte i kvasac i ostale sastojke i umijesite glatko tijesto. Stavite u hladnjak na 2 sata.

3. Kad se tijesto ohladilo, izvadite ga iz hladnjaka te odvajajte na manje kugle. Razvucite do veličine dlana pa pržite u vrućoj masnoći ili ulju. 

4. Ocijedite na papirnatim ručnicima, a servirati ih možete uz češnjak, sir, vrhnje ili sa slatkim namazima - kako vam je draže!

Posjeti joomboos.24sata.hr