Posebna vrsta hummusa: Jede se dok je još topao

Canva
Ako obožavaš humus, onda će te ova turska topla varijanta apsolutno raspametiti
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 350 g kuhanog slanutka
  • 2 režnja češnjaka
  • žličica kumina
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 3 žlice soka od limuna
  • 3 žlice tahinija
  • žlica pinjola
  • prstohvat čilija u prahu

Priprema:

Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva i pripremi malu keramičku posudu za pečenje.

U multipraktiku dobro izradi češnjak pa dodaj ocijeđeni slanutak, malo soli i kumin. Upali multipraktik. Kad smjesa počne nalikovati hummusu, dodaj maslinovo ulje, limunov sok i tahini pa još kratko miksaj.

Posoli po ukusu, promiješaj i prebaci u pripremljenu posudu za pečenje. Pospi hummus pinjolima i s malo čilija u prahu. 

Peci 10-15 minuta u dobro zagrijanoj pećnici. Prelij s još malo maslinovog ulja i posluži!



 

Posjeti joomboos.24sata.hr