Posebna vrsta hummusa: Jede se dok je još topao
Ako obožavaš humus, onda će te ova turska topla varijanta apsolutno raspametiti
Sastojci:
- 350 g kuhanog slanutka
- 2 režnja češnjaka
- žličica kumina
- 50 ml maslinovog ulja
- 3 žlice soka od limuna
- 3 žlice tahinija
- žlica pinjola
- prstohvat čilija u prahu
Priprema:
Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva i pripremi malu keramičku posudu za pečenje.
U multipraktiku dobro izradi češnjak pa dodaj ocijeđeni slanutak, malo soli i kumin. Upali multipraktik. Kad smjesa počne nalikovati hummusu, dodaj maslinovo ulje, limunov sok i tahini pa još kratko miksaj.
Posoli po ukusu, promiješaj i prebaci u pripremljenu posudu za pečenje. Pospi hummus pinjolima i s malo čilija u prahu.
Peci 10-15 minuta u dobro zagrijanoj pećnici. Prelij s još malo maslinovog ulja i posluži!