Pozdrav pljuvanjem: Tradicije iz svijeta koje šokiraju

Twitter
Sve su kulture različite, a često nam se pri susretu s drugim kulturama i njihovim običajima dogodi da ostanemo šokirani i iznenađeni jer na takvo što nismo navikli. Ovo su neke tradicije iz kultura diljem svijeta koje bi te mogle iznenaditi
Vidi originalni članak

1. U Indiji nema toaletnog papira

Mnogi se turisti iznenade kad shvate da u Indiji često nema toaletnog papira u kupaonicama. Umjesto papira pored WC-a se nalazi kanta s vodom za ispiranje nakon nužde, jer ondje WC papir smatraju nepotrebnim otpadom koji im samo može začepiti WC školjku, piše BrightSide.

2. Nema WC-a nakon braka u Indoneziji

U zajednici Tidong u Indoneziji, bračni par ne smije koristiti kupaonicu tri dana nakon vjenčanja. Ako to naprave, smatra se da će u braku imati lošu sreću. Zato se članovi njihovih obitelji brinu o tome da ne jedu i ne piju previše, kako ne bi imali potrebe odlaziti na WC.

3. Pljuvanje prije rukovanja u Keniji

Iako se pljuvanje smatra nepristojnim u većini drugih kultura, članovi plemena Maasai u Keniji tako se pozdravljaju. Članovi plemena pljuju si na ruke prije nego se rukuju s nekime, a to čine čak i s novorođenom djecom i svojim novopečenim suprugama - za sreću.

4. Žute ruže su loš znak u Meksiku

Ruže su idealan poklon za bilo koju prigodu, no važno je pogoditi pravu boju. U Meksiku izbjegavajte žute ruže, jer se one smatraju znakom smrti...

5. Razbijanje prije vjenčanja u Njemačkoj

Polterabend je njemačka tradicija u kojoj gosti prije vjenčanja donose tanjure i šalice, a mladenci ih zatim razbijaju. Nakon toga moraju počistiti nered, a time im se u život, smatraju, unosi sreća te od početka uče timski rad i kako jedno drugome pomagati.

6. Bacanje cimeta na samce u Danskoj

Ako u Danskoj nemaš curu/dečka kad napuniš 25. godinu, na tebe će bacati cimet. Ova tradicija održala se još od 16. stoljeća i, zvuči u isto vrijeme zabavno i ludo.

7. Kašnjenje je poželjno u Venezueli

Iako se u ostatku svijeta kašnjenje smatra nepristojnim, u Venezueli je ono čak i poželjno. Naime, kašnjenjem se postiže taj 'veliki ulazak' i sve je nekako opuštenije, nego kad dođete 'točno na vrijeme'. Hmm, okej...

8. Plakanje prije vjenčanja u Kini

Dok se u ostatku svijeta mladenka prije vjenčanja veseli i smije, u Kini mladenke plaču. Naime, tradicija nalaže plakati mjesec dana prije vjenčanja, a u tom se slavlju mladenki nakon nekoliko dana pridružuju i mama, teta, strina te ostatak rodbine.

9. Bacanje namještaja kroz prozor u Južnoafričkoj Republici

I dok većina svijeta Novu godinu slavi vatrometom, u Južnoafričkoj Republici ona se dočekuje bacanjem namještaja kroz prozor. Policija uvijek sve to motri kako bi osigurali da nitko ne strada. Ok...

10. Bez nazdravljanja u Mađarskoj

Još od 1848. godine u Mađarskoj vlada tradicija da se ne smije nazdravljati i 'kucati' čašama u barovima, pa se toga ljudi drže i dan danas. 

 

Novi JoomBoos Videostar magazin napokon je vani i možete ga naći na svim kioscima! Ovoga puta čitajte još više priča, deset životnih ispovijesti, intervju s Chodom, saznajte sve o Savršenom spoju u kojem glumi i Baka Prase, novoj sezoni Prank'da i uživajte u poklonima, iznenađenjima, križaljkama i 19 precool postera koji dolaze u svakom broju!

NOVI VIDEO NA JOOMBOOSU:

Posjeti joomboos.24sata.hr