Prava jesenska poslastica: Salata sa sirom i kruškama
Donosimo vam odličan recept za salatu s gorgonzolom i kruškama
Sastojci:
- 2 žlice vinskog octa
- pola žličice octa
- žličica meda
- prstohvat soli
- papar
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 kruške
- 60 g gorgonzole
- 250 g miješane lisnate salate
- 30 g pekan orasi
Priprema:
U zdjelici pomiješaj vinski oca od crvenog vina, dijon senf, med, sol i papar. Zatim polako umiješaj maslinovo ulje, miješajući pjenjačom dok se svi sastojci ne sjedine i preljev postane emulzija.
U velikoj zdjeli za salatu pomiješaj miješane zelene salate (baby špinat, rikola, radič i sl.), kruške oguljene i narezane na kockice ili tanke kriške, izmrvljenu gorgonzolu i polovice tostiranih pekan oraha.
Neposredno prije posluživanja, salatu prelij preljevom i dobro promiješaj kako bi se svi sastojci ravnomjerno obložili preljevom.