Pravo ljetno osvježenje: Jogurtica s kupinama
Sastojci:
- 3 žlice šećera
- 3 žlice brašna
- 1 jaje
- 600 ml čvrstog jogurta
- 500 ml slatkog vrhnja
- 3 listića želatine
- 200 g šećera u prahu
- 300 g kupina
Priprema:
Najprije pripremi biskvit. U posudi izradi žumanjak i šećer dok ne dobiješ pjenastu smjesu i zatim umiješaj brašno. U drugoj posudi mikserom izradi bjelanjak u čvrsti snijeg te ga pažljivo umiješaj u smjesu žumanjaka, šećera i brašna.
Biskvit izlij u okrugli kalup obložen papirom za pečenje i peci 10-ak minuta na 180 stupnjeva dok ne dobije zlatnožutu boju.
Dok se biskvit hladi, pripremi kremu. Najprije izradi slatko vrhnje u šlag. Listove želatine nakvasi u vodi dok ne omekšaju i zatim ocijedi. Jednu čašu jogurta u loncu zagrij do vrenja i zatim dodaj želatinu i miješaj dok se ne otopi.
U posebnoj posudi pomiješaj preostali jogurt i šećer te dodaj otopljenu želatinu s jogurtom. U smjesu umiješaj i šlag od slatkog vrhnja.
Kada je krema spremna, dodaj svježe kupine i pažljivo promiješaj kako bi ih spojila s kremom. Kremu izlij na biskvit u kalupu i kolač stavi u hladnjak da se stisne. Serviraj ga hladnog, s nekoliko svježih kupina kao ukras.
Još ovakvih recepata pronađi na portalu MissGastro!