Prefin sendvič s mesnim okruglicama i sirom
Ako ste vi jedni od onih koji vole iskoristit ručak za naredni dan ovo je izvrstan recept za vas. Sendvič s mesnim okruglicama je idealan za svakog tko ne želi bacat hranu!
MESNE OKRUGLICE SASTOJCI
- mljeveno meso - govedina 500 g
- krušne mrvice 100 g
- češnjak 2 režanj
- sol
- papar
- listići svježeg peršina 2 žlica
- parmezan 2 žlica
- jaje 1 kom
- pasata od rajčice 400 ml
SENDVIČ SASTOJCI
- baguette 1 kom
- maslinovo ulje 1 žlica
- češnjak u prahu 0,50 žličica
- sol
- papar
- sir 4 kriška
POSTUPAK
- Ako koristiš već gotove mesne okruglice i umak samo ih zagrij na laganoj vatri. Ako pripremaš nove mesne okruglice i umak: Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva.
- U velikoj zdjeli pomiješaj mljevenu govedinu, krušne mrvice, sol, papar, češnjak, peršin, parmezan i jaje. Oblikuj smjesu u 12 mesnih okruglica i stavi ih u posudu za pečenje.
- Peci ih 15-20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici. Pećnicu zagrij na 175 stupnjeva. Baguette prereži na pola po dužini, a iznutra izvadi dio sredine da napraviš jamicu za mesne okruglice.
- Premaži baguette maslinovim uljem, pospi ga češnjakom u prahu i solju. Stavi baguette u pećnicu na nekoliko minuta, dok ne dobije zlatnu boju.
- Zagrijani umak makni s vatre i pričekaj da se baguette tostira, piše miss7.
- Složi sendvič: Mesne okruglice i umak stavi u baguette. U svaki komad stavi i 1 krišku sira. Vrati u pećnicu na 2-3 minute kako bi se sir rastopio. Pričekaj da se malo ohladi i posluži!