Pretplati se na PewDiePieja: 'Nemojte ovo koristiti'

pewdiepie/Instagram
PewDiePie moli ljude da nakon masakra u Christchurchu prestanu s promocijom slogana 'Pretplati se na PewDiePieja'
Vidi originalni članak

PewDiePie (također poznat i kao Felix Kjellberg) u svojem novom videu moli ljude da prestanu promovirati slogan koji je osmislio još 2013. godine kako bi pobijedio Boollywoodsku izdavačku kuću T - Series u broju pretplatnika na YouTube kanalu, piše Tubefilter.

U početku su ljudi koji su koristili 'Pretplatili se na PewDiePie' kanal, slogan koristili u zabavnu i pozitivnu promociju, objašnjava Kjellberg. No, onda je 'pokret' uzeo maha pa su se prve loše stvari, iza nečega što je zamišljeno isključivo kao zabava, pojavile intervencijom hakera. No, ono što je definitivno bila 'točka na i', kako kaže Kjellberg, svakako je teroristički napad u Christchurchu prošli mjesec. 

Podsjećamo, napadač je prije pucanja spomenuo slogan: 'Pretplatite se na PewDiePieja', a odmah potom uslijedilo je stravično pucanje s tragičnim posljedicama. Kako kaže Kjellberg, odmah se osjećao prestrašno, ali nije htio previše o tome pričati jer nije htio da ovo postane priča o njemu i nije htio pružiti to zadovoljstvo napadaču da tome pridaje veliku pažnju. No, sad kad se je sve sleglo progovorio je o tome i zamolio ljude da prestanu koristiti taj slogan, koji se sad veže za jako ružan i tragičan događaj.

Dodaje: "Da budem jasan, nisam htio mržnju u zamjenu za pobjedu. Ali meni je sada jasno da je 'Pretplatite se na PewDiePieja' pokret trebao tada završiti." Kjellberg se također bavi tekućim problemima s T - Series kućom, koja je za milijun pretplatnika ispred youtubera.

No, ubrzo ga čeka i suđenje. T-series je podnio tužbu indijskom sudskom sustavu, tražeći da se iz YouTubea ukloni Kjellbergova pjesma "Bitch Lasagna" i "Congratulations". Te pjesme "izrađene su u zabavnoj, ironičkoj šali", kaže Kjellberg. "Nisu trebale biti shvaćene ozbiljno." On kaže da se iz poštovanja neće boriti s nalogom Visokog suda Indije i pomiriti će se s presudom. 

Jao, ovo je stvarno loše razdoblje za PewDiePiea.

Novi JoomBoos Videostar magazin napokon je vani i možete ga naći na svim kioscima! Ovoga puta čitajte još više priča, deset životnih ispovijesti, intervju s Chodom, saznajte sve o Savršenom spoju u kojem glumi i Baka Prase, novoj sezoni Prank'da i uživajte u poklonima, iznenađenjima, križaljkama i 19 precool postera koji dolaze u svakom broju!

POGLEDAJ NOVI VIDEO NA JOOMBOOSU:

Posjeti joomboos.24sata.hr