Prežgana juha: Recept naših baka koji 'liječi' dušu i tijelo!
Prežgana juha jelo je koje su mnogi jeli u djetinjstvu, a smatra se iznimno dobrim za želudac i probavu. Donosimo vam recept za pripremu ove juhe na starinski način
Sastojci:
- 40 g ulja ili masti
- 30 g brašna
- mljevena paprika
- češnjak (po želji)
- 1 l hladne vode
- jaje (po želji)
- sol, papar
Postupak:
- Na ulju ili masti popržite brašno dok ne dobije ugodnu svjetlosmeđu boju, a zatim dodajte na njega malo mljevene paprike. Ako volite nešto aromatičniji okus, prije dodavanja brašna, na masti prepržite malo sitno nasjeckanog češnjaka.
- Polagano ulijevajte hladnu vodu kako se ne bi stvorile grudice od brašna.
- Dodajte sol i papar po želji i promiješajte.
- Nakon što zavrije, kuhajte još 10 - 15 minuta na laganoj vatri, a po želji u ovom koraku dodajte i jaje koje ste prethodno razmutili u posudici.
- Gotovu juhu poslužite uz kruh ili u nju dodajte noklice ili popržene kockice kruha.
Originalni recept pronađite na missgastro.