Prežgana juha: Recept naših baka koji 'liječi' dušu i tijelo!

coolinarika/canva
Prežgana juha jelo je koje su mnogi jeli u djetinjstvu, a smatra se iznimno dobrim za želudac i probavu. Donosimo vam recept za pripremu ove juhe na starinski način
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 40 g ulja ili masti
  • 30 g brašna
  • mljevena paprika
  • češnjak (po želji)
  • 1 l hladne vode
  • jaje (po želji)
  • sol, papar

Postupak:

  1. Na ulju ili masti popržite brašno dok ne dobije ugodnu svjetlosmeđu boju, a zatim dodajte na njega malo mljevene paprike. Ako volite nešto aromatičniji okus, prije dodavanja brašna, na masti prepržite malo sitno nasjeckanog češnjaka.
  2. Polagano ulijevajte hladnu vodu kako se ne bi stvorile grudice od brašna.
  3. Dodajte sol i papar po želji i promiješajte.
  4. Nakon što zavrije, kuhajte još 10 - 15 minuta na laganoj vatri, a po želji u ovom koraku dodajte i jaje koje ste prethodno razmutili u posudici.
  5. Gotovu juhu poslužite uz kruh ili u nju dodajte noklice ili popržene kockice kruha.

Originalni recept pronađite na missgastro.

Posjeti joomboos.24sata.hr