Prhka pita s borovnicama: Sezonski desert iz snova!

canva
Sezona borovnica je stigla, pa ako ste već nabavili neke fine, domaće, za vikend napravite ovu jednostavnu, prhku pitu s borovnicama u kojoj će uživati svi kojima je poslužite - ili vi sami, ako je radite samo za sebe!
Vidi originalni članak

Potrebni sastojci:

  • 150 grama glatkog brašna
  • 150 grama oštrog brašna
  • 100 grama šećera u prahu
  • 100 grama mljevenih badema (ili bademovog brašna)
  • žličica praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 1 limun šećer
  • 200 grama maslaca
  • 3 žumanjka
  • 200 grama borovnica
  • dodatno: šećer u prahu za posipanje

Priprema:

1. Pomiješajte sve suhe sastojke pa im dodajte maslac narezan na listiće i rukama oblikujte mrvičasto tijesto.

2. Dodajte i žumanjke pa umijesite glatko tijesto. Ako vam je presuho, po potrebi dodajte malo vode ili kiselog vrhnja. 

3. Trećinu tijesta odvojite i spremite u zamrzivač omotano u prozirnu foliju.

4. Ostatak tijesta razvaljajte i stavite u lim za pečenje promjera 35x20 cm na koji ste stavili papir za pečenje. Preko tijesta stavite oprane i dobro osušene borovnice.

5. Onu trećinu tijesta izvadite iz zamrzivača i naribajte na borovnice. Pitu pecite na 180 stupnjeva oko 25 minuta, a kad se malo ohladi, pospite je šećerom u prahu i poslužite!

Originalni recept pronađite i na Coolinarici.

Posjeti joomboos.24sata.hr