Sharon Tate i najbrutalnije ubojstvo u Hollywoodu

adoringsharon/instagram
Sharon Tate, popularna američka glumica koja je svoj život izgubila prerano i tragično prije točno 50 godina, rođena je na današnji datum 1943. godine. Nažalost, nikada nije doživjela rođenje svoga djeteta jer je ubijena od strane zloglasnog Manson klana, a Quentin Tarantino o ovom brutalnom ubojstvu upravo snima film 'Once Upon a Time in Hollywood' u kojem glume Brad Pitt i Leonardo DiCaprio. Ipak, istinita priča koja je inspirirala ovaj film šokantnija je od svega što ste ikada čuli
Vidi originalni članak

Glumica Sharon Tate imala je samo 26 godina kad joj je život naglo prekinut u jednom od najbrutalnijih ubojstava u povijesti Hollywooda. U noći 8. kolovoza 1969. godine, prekrasna glumica i supruga filmskog redatelja Romana Polanskog, koja je u to vrijeme bila u osmom mjesecu trudnoće, družila se s nekolicinom prijatelja na adresi Cielo Drive 10050, u pomalo izoliranom domu koji su ona i Roman dijelili u Los Angeleskoj četvrti Benedict Canyon. 

Roman je tada bio na snimanju filma 'The Day of the Dolphin' pa je zamolio prijatelje Wojciecha Frykowskog i Abigail Folger da ostanu s njegovom trudnom suprugom, sve dok se on ne vrati u LA 12. kolovoza. Njih su troje, zajedno s frizerom Jayjem Sebringom, večerali u Sharoninu omiljenom restoranu El Coyote, a kući su se vratili oko 22:30 navečer. 

'Uništite sve i svakoga ondje', naredio im je Manson

Manson nikad nije pokazao znakove kajanja

Nedugo nakon ponoći, dakle 9. kolovoza, u kuću su provalili članovi zloglasnog Manson klanaTex Watson, Susan Atkins, Patricia Krenwinkel i Linda Kasabian, kojima je njihov 'vođa', Charles Manson, naredio da idu i provale u "onu kuću u kojoj je nekad živio glazbeni producent Terry Melcher". Manson, koji je cijeloga života želio postati rock zvijezda, htio je da Melcher potpiše ugovor s njime i producira mu album. Naravno, to se nikada nije dogodilo.

Njegovi sljedbenici slijepo su slušali sve što im je govorio

Manson je nastavio s uputama članovima svoga klana: "U potpunosti uništite sve i svakoga tko je ondje, na najgnjusniji način koji možete". Članovi su pomno pratili svaku njegovu uputu, a ono što je uslijedilo nakon toga šokiralo je i javnost, ali i istražitelje koji su radili na ovom gnjusnom slučaju ubojstva, jednom od najgorih s kojim su se i sami ikada susreli.

Detalji koji vam se zauvijek urežu u pamćenje

U kuću je prvi ušao Tex Watson i gotovo s vrata napao Frykowskog, koji je spavao na kauču u dnevnoj sobi. Udario ga je u glavu, a kad je Fryowski uspio uhvatiti zraka i pitao ga tko je on i što radi u kući, Watson mu je odgovorio: "Ja sam vrag i ovdje sam kako bih obavio đavolji posao". Zatim je ostale članove kulta, kao i Frykowskog, natjerao da uđu u Sharoninu sobu te je Sharon i Sebringa zavezao užetom za vrat te ih objesio o grede na plafonu sobe. Kad je Sebring počeo protestirati i urlati na Watsona, ukazujući mu na činjenicu da je Sharon u osmom mjesecu trudnoće. Watson ga je upucao. 

Folger i Frykowski ubijeni su tako što su ih članovi kulta uboli - 28 i 51 put - dok je Sharon cijelo to vrijeme preklinjala pomahnitale ubojice da joj poštede život kako bi mogla roditi dijete. Čak je ponudila da im bude taoc, no, ništa ih nije uspjelo odgovoriti od onoga što su sljedeće učinili. I dok se ni dan danas ne zna tko je točno, Watson ili Atkins, ubio Sharon, glumica je ubodena 16 puta dok je, navodno, jecala riječima: "Mama, mama..."

Sharon je bila u osmom mjesecu trudnoće

Kad su taj dan odlazili prema kući Sharon i Romana, Manson je svojim sljedbenicima, koji su tada imali tek 21 godinu, da nakon ubojstva "ostave neki trag...nešto vještičje". Pomoću ručnika, Atkins je Sharoninom krvlju na vrata napisala 'svinja'. Tijela je nakon ubojstva u kući pronašla Sharonina spremačica, Winifred Chapman, dok je sljedećeg jutra došla na posao. Sharon je pronađena u položaju 'fetusa', odjevena u cvjetni grudnjak i iste takve gaćice. Vrat joj je bio omotan prozirnom trakom. I dalje je bila vezana za Sebringa, koji je ležao malo udaljen od nje. Jedna dojka bila joj je odrezana, a na trbuhu joj je nožem bio ispisan veliki X.

U vrijeme brutalnog ubojstva, Sharon je bila Romanova supruga, uskoro je trebala postati i majka njihova djeteta te je bila jedna od najvećih hollywodskih filmskih zvijezda u usponu, piše Pop Sugar. Život joj je, nažalost, tragično i prerano ugašen na najbrutalniji i najgrozniji mogući način, a članovi klana Manson osuđeni su prvo na smrt, no kasnije su pošteđeni i dobili su kaznu doživotnog zatvora.

Manson, kojeg smatraju jednim od najopasnijih kriminalaca u američkoj novijoj povijesti, u zatvoru je proveo više od 40 godina. Umro je 19. studenog 2017. u 83. godini, piše 24sata.

 

U novom broju JoomBoos Videostar magazina čitajte najiskrenije intervjue s Bakom Prase i Dennisom Domianom, ljubavnu priču Nike i Raste, najveći ljubavni horoskop za 2019. i još mnogo genijalnih priča. Požurite po svoj primjerak magazina ako ga još niste nabavili, kupite ga na svim kioscima!

Posjeti joomboos.24sata.hr