Pronašli smo jednostavan recept za bijelu mađaricu
Sastojci:
Kore:
- 600 g brašna
- 50 g masti ili maslaca
- 2 jaja
- 200 g šećera
- 1 jogurt
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
Krema:
- 500 ml mlijeka
- 200 g bijele čokolade
- 60 g gustina
- 200 g šećera
- 150 g maslaca
- 80 g mljevenih badema
- 1 vanilin šećer
Priprema:
U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer, zatim dodajte mast, a na kraju razmućena jaja i jogurt. Zamijesite glatko tijesto pa ga podijelite na pet jednakih komada. Svaki od komada razvaljajte na papiru za pečenje i stavite na poleđinu lima. Kako piše Jolie, svaku od kora pecite od pet do osam minuta na 180 stupnjeva.
Kada su kore pečene, ostavite ih da se dobro ohlade pa za to vrijeme pripremite kremu.
Kremu pripremite tako što ćete malo mlijeka pomiješati s gustinom, šećerom i vanilin šećerom. Preostali dio mlijeka zagrijte do vrenja pa odmah dodajte razmućeni gustin. Kuhajte na laganoj vatri dok se smjesa ne zgusne. U gotovu vruću kremu dodajte maslac i bijelu čokoladu dok se čokolada i maslac ne otope. Na kraju dodajte mljevene bademe i dobro promiješajte da se krema sjedini.
Vruću kremu izlijte na kore i ostavite da se ohladi. Kada se kolač ohladio, ukrasite ga po želji (šećer u prahu, bijela čokolada...) i poslužite.
Uživajte!