Proteinski tiramisu: Ukusan, a ne deblja!

donutskipthegym/instagram
Tijekom toplih ljetnih dana svi smo željni ukusnog i osvježavajućeg deserta, ali da pritom ne deblja. Gastro blogerica Marie Wasler donosi nam jedan takav recept.
Vidi originalni članak

Proteinski tiramisu odličan je odabir deserta u kojem možete uživati cijelo ljeto bez straha. U slast!

Sastojci:

  • 3 - 4 rižina krekera 

Krema:

  • 250 g grčkog jogurta
  • mjerica proteina s okusom vanilije
  • prstohvat sladila po potrebi
  • šalica plant based cappuccina od čokolade

Priprema:

  1. Prvo napravimo kremu tako da pomiješamo jogurt s proteinima. Umjesto grčkog jogurta, možete koristiti i skyr. Probajte kremu pa po potrebi dodajte malo sladila ili soka limuna ako vam nedostaje kiselost.
  2. Zatim napravimo cappuccino. Kako bi tiramisu imao intenzivniji okus, pomiješajte 2 vrećice plant based cappuccina od čokolade s 250 ml vrele vode.
  3. Sada dobro namočite rižine krekere u cappuccinu.
  4. Slijedi najzabavniji dio: slaganje tiramisua. Prvo postavimo jedan namočeni rižin kreker na tanjur ili u zdjelicu, zatim 2-3 žlice kreme. Ponovimo s još 2-3 krekera, a između svakog reda idu 2-3 žlice kreme. Na kraju prelijemo ostatak kreme preko zadnjeg krekera i posipamo jednom žličicom cappuccina.
  5. Ovu neobičnu verziju tiramisua najbolje držite u hladnjaku nekoliko sati prije konzumacije.

Originalni recept pronađite na miss7gastro.

Posjeti joomboos.24sata.hr