Proteinski tiramisu: Ukusan, a ne deblja!
Tijekom toplih ljetnih dana svi smo željni ukusnog i osvježavajućeg deserta, ali da pritom ne deblja. Gastro blogerica Marie Wasler donosi nam jedan takav recept.
Proteinski tiramisu odličan je odabir deserta u kojem možete uživati cijelo ljeto bez straha. U slast!
Sastojci:
- 3 - 4 rižina krekera
Krema:
- 250 g grčkog jogurta
- mjerica proteina s okusom vanilije
- prstohvat sladila po potrebi
- šalica plant based cappuccina od čokolade
Priprema:
- Prvo napravimo kremu tako da pomiješamo jogurt s proteinima. Umjesto grčkog jogurta, možete koristiti i skyr. Probajte kremu pa po potrebi dodajte malo sladila ili soka limuna ako vam nedostaje kiselost.
- Zatim napravimo cappuccino. Kako bi tiramisu imao intenzivniji okus, pomiješajte 2 vrećice plant based cappuccina od čokolade s 250 ml vrele vode.
- Sada dobro namočite rižine krekere u cappuccinu.
- Slijedi najzabavniji dio: slaganje tiramisua. Prvo postavimo jedan namočeni rižin kreker na tanjur ili u zdjelicu, zatim 2-3 žlice kreme. Ponovimo s još 2-3 krekera, a između svakog reda idu 2-3 žlice kreme. Na kraju prelijemo ostatak kreme preko zadnjeg krekera i posipamo jednom žličicom cappuccina.
- Ovu neobičnu verziju tiramisua najbolje držite u hladnjaku nekoliko sati prije konzumacije.
Originalni recept pronađite na miss7gastro.