Prvi ispit mature je gotov: Stigli dojmovi!

Krenula je državna matura, a danas, 7.6. pisala se glazbena kultura.
Vidi originalni članak

Na maturu iz glazbenog prijavilo se samo 116 maturanata, ali to ne znači da je bilo manjka dojmova.

– Zadaci su vrlo zanimljivi, naravno ima lakših i onih težih, za par njih sam trebala dobro uključiti moždane vijuge - rekla je Tina iz Srednje škole Tina Ujevića u Kutini i dodala da nije bilo previše stresno i umarajuće koliko je mislila da će biti.

via GIPHY

To je uvijek pozitivna situacija, ali zadatci sa slušanjem su bili najteži. Tina je podijelila da je prvi primjer bio puno lakši od drugog.

Usporedba je bila dosta jednostavna, trebalo mi je najmanje vremena za taj dio. - kaže Tina i otkriva da su ostali zadaci u kraćem dijelu, 20-minutnom, bili na zaokruživanje.

- Bilo je par prepoznavanja glazbala i glazbenih zapisa, dosta povijesnih činjenica i također par zadataka s povezivanjem skladatelja i njegove skladbe - kaže Tina.

Tina svira rog 10 godina i želi upisati Studij za instrumentaliste, a za ovaj ispit pripremala 2 mjeseca. Učila je iz skripti i udžbenika.

Nadam se dosta visokoj ocjeni, četvorci točnije, a ako bi mi se sreća osmjehnula možda briljiram neočekivano i s peticom - priznaje Tina. 

via GIPHY

Posjeti joomboos.24sata.hr