Prvi uvjerljivo Kanye: Ovo su najplaćeniji hip hop izvođači

yeezymafia/instagram
Forbes je izbacio listu najplaćenijih hip hop izvođača ove godine i na prvom mjestu je uvjerljivo Kanye West.
Vidi originalni članak

Kanye je ove godine zaradio vrtoglavih 150 milijuna dolara, gotovo udvostručio svoju zaradu i debelo premašio Jay-Zja, koji je odmah iza njega, na drugom mjestu liste najplaćenijih hip hop izvođača, javlja 24sata. Forbes je u obzir uzeo zaradu od lipnja prošle godine do lipnja 2019.

"Brojke se temelje na podacima Nielsen Musica, Pollstara, Bandsintowna i intervjuima sa stručnjacima i izjavama zvijezda", istaknuli su iz Forbesa.

Glazba i Yeezy

Iako je Jay-Z zaradio 81 milijun dolara, odnosno 545 milijuna kuna i ranije ove godine je proglašen prvim hip-hop milijarderom, West je gotovo udvostručio zaradu, jer je prije oporezivanja zaradio 150 milijuna dolara (milijardu kuna). Osim toga, Westova kolekcija obuće Yeezy koju ima u suradnji s Adidasom bolje stoji nego prošle godine, javlja 24sata.

"Neka svjetlost je zasjala kad sam došao na ideju da napravim atletsku obuću", rekao je Kanye u intervjuu ovog ljeta i dodao da je njegov Yeezy trenutno poželjan jednako kao i Jordan. 

Kim mu čestitala 

Njegova supruga, Kim Kardashian West, čestitala mu je na Twitteru i napisala: 

"Gledala sam kako naporno radi i daje dušu u svaku ideju i sve što stvara. Onaj koji je radio s Kanyeom se ne čudi kako je uspio pretvoriti milijunske dugove u carstvo od milijardu dolara u samo četiri godine."

Na listi još i Drake, Diddy, Travis, Eminem...

Iza Kanyea i Jay-Zja, na listi su se našli još i Drake, koji je zaradio 75 milijuna dolara (505 milijuna kuna), Diddy sa 70 milijuna dolara (471,5 milijuna kuna), Travis Scott s 58 milijuna (390,7 milijuna kuna), Eminem s 50 milijuna (336,7 milijuna kuna) i još mnoga poznata imena.

 

Krenule su prijave za prvi hrvatski hip hop talent show - Rap Camp. Prijavi se i postani rap zvijezda, od rime napravi ime i osvoji ugovor u vrijednosti od 100.000 kuna. Požuri, jer prijave traju do 14. listopada.

Posjeti joomboos.24sata.hr