Recept za klasični banana bread na dan ove slastice!

canva
Danas je dan banana kruha, što znači da je pravo vrijeme da si napravite jedan i to po onom najklasičnijem receptu! Evo što vam sve treba i kako ga priprema poznata domaća blogerica, Sanja Mijac
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 3 zrele banane
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • 50 ml ulja
  • 1,5 šalica glatkog brašna
  • 1 šalica šećera
  • 1 žličica praška za pecivo ili sode bikarbone
  • po želji kokos, čokolada, orasi, bademi, lješnjaci, jabuka...

 Priprema:

  1. Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.

  2. U posudi izdrobite banane, dodajte im umućeno jaje, prstohvat soli i ulje. Sve zajedno dobro izmiješajte.

  3. Zatim u to dodajte brašno, šećer i prašak za pecivo. Ponovno sve zajedno dobro izmiješajte pjenjačom.

  4. Po želji sada dodajte malo kokosa, čokolade po želji, oraha, lješnjaka, badema, grožđica, ostalog suhog voća, kakaa...

  5. Tepsiju obložite masnim papirom za pečenje, smjesu izlijte u tepsiju, malo poravnajte i stavite peći na oko 40 minuta, na 180 stupnjeva.

  6. Kolač čuvajte u plastičnoj posudi da ostane svjež i nekoliko dana, savjetuje Sanja!

Posjeti joomboos.24sata.hr