Recept za klasični banana bread na dan ove slastice!
Danas je dan banana kruha, što znači da je pravo vrijeme da si napravite jedan i to po onom najklasičnijem receptu! Evo što vam sve treba i kako ga priprema poznata domaća blogerica, Sanja Mijac
Sastojci:
- 3 zrele banane
- 1 jaje
- prstohvat soli
- 50 ml ulja
- 1,5 šalica glatkog brašna
- 1 šalica šećera
- 1 žličica praška za pecivo ili sode bikarbone
- po želji kokos, čokolada, orasi, bademi, lješnjaci, jabuka...
Priprema:
-
Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.
-
U posudi izdrobite banane, dodajte im umućeno jaje, prstohvat soli i ulje. Sve zajedno dobro izmiješajte.
-
Zatim u to dodajte brašno, šećer i prašak za pecivo. Ponovno sve zajedno dobro izmiješajte pjenjačom.
-
Po želji sada dodajte malo kokosa, čokolade po želji, oraha, lješnjaka, badema, grožđica, ostalog suhog voća, kakaa...
-
Tepsiju obložite masnim papirom za pečenje, smjesu izlijte u tepsiju, malo poravnajte i stavite peći na oko 40 minuta, na 180 stupnjeva.
-
Kolač čuvajte u plastičnoj posudi da ostane svjež i nekoliko dana, savjetuje Sanja!