Recept za kremastu pileću juhicu s njokima
Sastojci:
- 500 g pilećih prsa
- 2 šalice mirepoixa
- žličica bosiljka
- 2 žličice talijanske mješavine začina
- žličica začina za perad
- žličica soli
- 4 šalice pilećeg temeljca
- 3 žlice gustina
- 700 ml kondenziranog mlijeka
- 1 kg njoka
- 6 kriški slanine
- 3 režnja češnjaka
- 2 šalice mladog špinata
Priprema:
Stavi piletinu, mirepoix (mješavina luka, celera i mrkve), suhi bosiljak, talijanski začin, začin za perad, sol i pileći temeljac u crock-pot. Poklopi i kuhaj na visokoj temperaturi 4-5 sati ili na niskoj 6-8 sati. Zatim usitni piletinu direktno u crock-potu.
Dodaj smjesu gustina, kondenzirano mlijeko i njoke. Promiješaj i ponovno poklopi. Kuhaj još 45 minuta do 1 sat, dok juha ne postane gušća, a njoki ne omekšaju.
Dok se juha zgušnjava, nareži slaninu na sitne komade i prži dok ne postane hrskava. Ocijedi na papirnatim ubrusima i obriši većinu masnoće iz tave, ostavljajući samo malo za špinat i češnjak. Dodaj češnjak i prži ga jednu minutu. Dodaj špinat i miješaj dok ne povene. Makni s vatre.
Dodaj slaninu i špinat u crock-pot i sve dobro promiješaj. Ako je potrebno, dodaj još tekućine. Ponovno posoli i popapri prema ukusu.
Uživaj!