Recept za kremastu pileću juhicu s njokima

Canva
Juhe volimo na sve načine, pogotovo kad obiluju zdravim sastojcima
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g pilećih prsa
  • 2 šalice mirepoixa
  • žličica bosiljka
  • 2 žličice talijanske mješavine začina
  • žličica začina za perad
  • žličica soli
  • 4 šalice pilećeg temeljca
  • 3 žlice gustina
  • 700 ml kondenziranog mlijeka
  • 1 kg njoka
  • 6 kriški slanine
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 šalice mladog špinata

Priprema:

Stavi piletinu, mirepoix (mješavina luka, celera i mrkve), suhi bosiljak, talijanski začin, začin za perad, sol i pileći temeljac u crock-pot. Poklopi i kuhaj na visokoj temperaturi 4-5 sati ili na niskoj 6-8 sati. Zatim usitni piletinu direktno u crock-potu.

Dodaj smjesu gustina, kondenzirano mlijeko i njoke. Promiješaj i ponovno poklopi. Kuhaj još 45 minuta do 1 sat, dok juha ne postane gušća, a njoki ne omekšaju.

Dok se juha zgušnjava, nareži slaninu na sitne komade i prži dok ne postane hrskava. Ocijedi na papirnatim ubrusima i obriši većinu masnoće iz tave, ostavljajući samo malo za špinat i češnjak. Dodaj češnjak i prži ga jednu minutu. Dodaj špinat i miješaj dok ne povene. Makni s vatre.

Dodaj slaninu i špinat u crock-pot i sve dobro promiješaj. Ako je potrebno, dodaj još tekućine. Ponovno posoli i popapri prema ukusu.

Uživaj!

 

Posjeti joomboos.24sata.hr